Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Steels vant spurten

LE CAP D'AGDE (NTB-Reuters): Belgieren Tom Steels holdt hovedfeltet på avstand og rullet først over målstreken på fredagens 12. etappe av sykkelrittet Tour de France. Etappen ble to timer forsinket og forkortet fordi rytterne truet med å boikotte rittet på grunn av doping-bråket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seieren var Steels' andre i årets utgave av rittet. Hans første triumf kom i Dublin for 12 dager siden.

Hovedfeltet kom samlet til mål, men ingen klarte å hente inn Steels som ledet de siste 300 meterne av den opprinnelige 222 kilometer lange etappen. På grunn av en boikott før start ble dagens etappe forkortet med 16 kilometer. Det sportslige kom nok en gang i bakgrunnen.

Møtes i dag

- Jeg er forbannet, i likhet med alle de andre rytterne. Jeg er her for å vinne etapper sammen med lagkameratene, og vil ikke kommentere noe annet enn det sportslige, sa Steels.

Tyskeren Jan Ullrich tok det rolig, kom til mål med hovedfeltet og beholdt den gule ledertrøya. Franskmennene Francois Simon og Stephane Barthe ble nummer to og tre.

I løpet av kvelden er det forventet at rytterne møtes for å diskutere hva de skal gjøre de neste dagene. Den innflytelsesrike franske avisen Le Monde krevde i dag at touren må stoppes, men den franske sportsministeren Marie-George Buffet har sagt den skal fullføres.

Ullrich leder

Dagens etappe ble forsinket da rytterne, anført av talsmann Laurent Jalabert, truet med å ikke starte på grunn av doping-bråket rundt det utestengte Festina-laget. Men etter harde forhandlinger satte rytterne seg på syklene nesten to timer forsinket.

Mapei-laget ledet hovedfeltet de siste kilometerne, og gjorde alt for å gi Steels et best mulig utgangspunkt foran spurten. Jacky Durand, som vant søndagens etappe, stakk fra feltet da tre kilometer gjensto, men ble kjørt inn 300 meter før mål og Steels tok spurten.

Selv om Ullrich beholdt ledertrøya, er det mange som er bekymret for om Telekom-laget er sterkt nok til å hjelpe tyskeren til seier. Laget kjørte en svak etappe i fjellene onsdag, der de mistet kontrollen på hovedfeltet og tre av rytterne ble hektet av. Blant dem var den vanligvis svært pålitelige Udo Bolts.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!