KREVER REAKSJON: Ingebrigt Steen Jensen reagerer kraftig på Kåre Ingebrigtsens rettssak-utspill i ordkrigen med Inge André Olsen. Foto: NTB Scanpix og Dagbladet
KREVER REAKSJON: Ingebrigt Steen Jensen reagerer kraftig på Kåre Ingebrigtsens rettssak-utspill i ordkrigen med Inge André Olsen. Foto: NTB Scanpix og DagbladetVis mer

Steen Jensen om RBKs trener: - Liten mann som pisser i brønnen

Krever unnskyldning og smekk fra RBK-styret.

(Dagbladet:) Styremedlem i Stabæk fotball Ingebrigt Steen Jensen - eller «Mr. Stabæk», som han ofte kalles etter sin mangeårige innsats for klubben - reagerer sterkt på at Kåre Ingebrigtsen trekker inn overgangssaken i sin mediekrangel med Stabæks sportssjef Inge André Olsen.

Tirsdag kveld skrev Jensen dette på sin Facebook-konto:

«Nesten ikke til å tro at RBK-trener Kåre Ingebrigtsen går ut i media og insinuerer at sportsdirektør Inge André Olsen i Stabæk ble urettmessig frifunnet for enhver anklage i den såkalte overgangssaken for to år siden. Olsen gjennomgikk et to års helvete før alle anklager ble avvist, og så kommer det en liten mann og pisser i brønnen.

Har det klikka for Brutter'n? Anbefaler at han søker om et kurs i profesjonalitet hos Bob Bradley, som vet hvordan trenere skal oppføre seg både i media og på sidelinja. Ingebrigtsen bør få en særdeles skarp reprimande fra styret i Rosenborg. Dette er direkte ondsinnet og langt under det man må kreve av en idrettsleder.»

Trakk inn rettssak Bakgrunnen for saken er at Stabæks sportssjef Inge André Olsen og Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen, gjennom TV 2, har lagt seg i ordkrigens skyttergraver i forkant av onsdagens cupsemifinale de to lagene imellom.

Det begynte med at Olsen på mandag uttalte dette til TV 2:

- Han er hele tida ute og fekter. Kåre er ekstremt opptatt av å påvirke dommeren og snakke på våre spillere gult kort. Det er dårlig lederskap.

Ingebrigtsen tok konflikten et steg videre da han tirsdag, overfor samme kanal, dro inn den mye omtalte overgangssaken, hvor Olsen var tiltalt, men seinere ble frikjent:

- De senere åra må Inge Andre Olsen være langt mer fornøyd med dommeravgjørelsene enn det jeg trenger å være, sa Ingebrigtsen, en uttalelse Olsen besvarte slik:

- Hvis Kåre Ingebrigtsen insinuerer at dommere i det norske rettsvesenet lar seg påvirke, så har han bomma totalt.

Ønsker unnskyldning Overfor Dagbladet utdyper Ingebrigt Steen Jensen sitt Facebook-innlegg:

- Det handler om at Kåre Ingebrigtsen anklager Inge André Olsen for å ha begått svindel, i en sak Olsen er blankt frifunnet for. Dette er RBK-trenerens helt utilbørlige svar på at Stabæks sportsdirektør har bedt ham roe seg ned på sidelinja, og det er både uakseptabelt og uten noen sammeheng med hva saken gjaldt i utgangspunktet. Ingebrigtsen må gjerne si at dette har Stabæk ikke noe med, at dere er like ille eller hva han måtte mene, men å trekke inn noe helt utenforliggende på denne måten er under enhver kritikk.

- Det håper jeg Kåre har forstått selv, og at han angrer. Det var sikkert ikke like vondt ment som det framstår. Han tenkte kanskje at han hadde en kjapp og god formulering, men man kan ikke insinuere at noen er skyldige i en sak de er blankt frifunnet for. Inge André var gjennom et to års sammenhengende helvete. Nå er han renvasket og totalt frikjent, og derfor er det under enhver kritikk å slenge noe sånt etter ham.

- Kommer Stabæk til å forfølge dette?

- Nei, det kan jeg ikke tenke meg.

- Forsurer dette det som var ment å bli en cupfest i kveld, i dine øyne?

- Jeg tror det bare gjør dramaet enda mer intenst. Men Bob Bradley kommer ikke til å nedverdige seg til et nivå hvor han berører dette temaet i det hele tatt i forbindelse med kampen, selv ikke i garderoben før avspark. Bob Bradley er, i motsetning til Kåre Ingebrigtsen, en profesjonell trener på høyt internasjonalt nivå, så han lar det ligge. Kanskje Kåre kan lære noe av Bob.

- Har ikke Inge André Olsen litt av skylda for denne saken selv, siden han startet med «mind games» før oppgjøret?

Steen Jensen om RBKs trener: - Liten mann som pisser i brønnen

- Nei, han har ingen skyld for at denne saken blir trukket inn i en diskusjon om treneroppførsel på sidelinja.  Hvis Kåre hadde svart «dere skriker også» eller liknende hadde det vært helt greit, men å trekke inn i sak som er helt utenforliggende og som har vært et mareritt for en klubb og en kollega, er rett og slett under enhver kritkk.

- Gjort mye rart Rosenborgs styreleder Ivar Koteng innrømmer at han ikke setter Kåre Ingebrigtsens seneste utspill høyest på lista over hva «Brutter'n» har fått til i løpet av sitt drøye år på Lerkendal.

- Jeg kan vel si at det hadde vært like bra om han ikke hadde sagt det. Så er det sånn at det er gjort mye rart i norsk fotball, det viser også granskninga som ble gjort rundt overgangssaken. Men nå er ting blitt bedre, det er mer orden, og sånn ønsker vi at det skal fortsette, sier Koteng.

- Her i Rosenborg har vi ingen tradisjon for å benytte oss av medierådgivere, slik som i andre klubber. Vi er åpne. Da fordrer det at man bruker vettet. Det kan hende følelser noen ganger overstyrer vettet, og det er ikke bra.

- Mener du at Ingebrigtsen ikke burde ha sagt det han sa?

- Det får du tolke selv.

- Kommer du til å ta det opp med ham?

- Jeg kommer helt sikkert til å snakke med ham om det, ja. Men det blir ikke noe vi tar opp i dag, for å si det sånn.

- Så det blir ingen offisiell styresak, slik Steen Jensen ytrer ønske om på Facebook?

- Nei, sier Koteng.

Kåre Ingebrigtsen ønsker ikke å bruke mer energi på denne diskusjonen nå:

«Ferdig med å kommentere saken. Fokus på kamp nå», skriver han i en sms til Dagbladet - med «tommel opp»-tegn.

• Rosenborg-Stabæk har avspark 20.00 onsdag kveld. Kampen vises på NRK1.

RENVASKET:  Inge Andre Olsen var blant de tiltalte i den såkalte overgangssaken. Alle involverte ble frikjent. Foto: Jacques Hvistendahl
RENVASKET: Inge Andre Olsen var blant de tiltalte i den såkalte overgangssaken. Alle involverte ble frikjent. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer