Steen vet jentene er bedre

Åge Steen ble sjokkert over hvordan laget hans framsto fra start i 1-4-ydmykelsen mot Brasil onsdag.

- Jeg vet at jentene er bedre enn dette. Vi har tapt fotballkamper før, og kommet tilbake. Vi skal vise at vi er mye bedre enn det vi viste i dag, sa han.

Landslagssjefen har ingen forklaring på den svært dårlige første halvtimen.

- Nei, jeg har ingen forklaring. Vi så bra ut på trening, og så bra ut under oppvarmingen. Jeg ble litt sjokkert da spillerne kom på banen med veldig høye skuldrer. De første 30 minuttene hang vi ikke med i det hele tatt. Så snart vi fikk ballen, mistet vi den igjen.

- Vi prøvde å presse høyt fra start, men hang ikke med på tempovekslingene til Brasil. Vi prøvde å legge oss lavere, ellers ville det blitt katastrofe. Men ingenting stemte den første halvtimen.

Han så imidlertid positive tendenser i måten laget avsluttet omgangen.

- Da slapp vi ned skuldrene, og da var vi plutselig jevnbyrdige med Brasil. Så fikk vi en flott scoring, og vi hadde tro på at vi skulle ta dem i 2. omgang. Jeg synes vi styrte mye da, men når de satte fart så gled de bare gjennom.

- Jeg trodde det skulle bli en marginal kamp, ett mål den ene eller andre veien. Jeg trodde ikke på mer, men det er overraskende og skuffende at vi ikke hang med i store deler av kampen. Vi prøvde mange strategier fra benken: Høyt press, lavt press, bytter og høyere press igjen, men det virket ikke.

- Nå må vi ta en runde innad i laget og snakke om hva jentene følte. Man må tore å spille fotball, og da vi gjorde det så var vi faktisk best. Brasil har ekstreme ferdigheter og stor fart. De er en stor utfordring, men de er også sårbare, sa landslagssjefen etter Norges sjokkbehandling.

- Vi satt med nøkkelen selv og kunne vinne gruppa. Nå må vi bare reise oss og sørge for å vinne neste kamp. Her kan alt skje, men vi skal iallfall gjøre det vi kan selv.

NTB