Steenkamps mor kaller Pistorius patetisk, humørsyk, arrogant og eiesyk

Hevder han ville drept noen før eller senere.

I RETTEN: Reeva Steenkamps foreldre, June og Barry, snakker i et intervju om The Times om tiden etter tapet av datteren. June tror forholdet mellom datteren og Oscar Pistorius nærmet seg slutten, og at det kan ha spilt en rolle for hendelsene 14. februar i fjor. Foto: REUTERS/Ihsaan Haffejee/Pool
I RETTEN: Reeva Steenkamps foreldre, June og Barry, snakker i et intervju om The Times om tiden etter tapet av datteren. June tror forholdet mellom datteren og Oscar Pistorius nærmet seg slutten, og at det kan ha spilt en rolle for hendelsene 14. februar i fjor. Foto: REUTERS/Ihsaan Haffejee/PoolVis mer

(Dagbladet): Denne uka ble «Blade Runner» Oscar Pistorius (27) dømt til fem års fengsel for drapet på kjæresten Reeva Steenkamp (29) på valentinsdagen i fjor.

I et stort intervju med The Times Magazine (krever innlogging) snakker Steenkamps foreldre, June og Barry, om tiden etterpå.

June Steenkamp sier i det intervjuet at det var uflaks at datteren møtte Pistorius, og hevder at han ville ha drept noen før eller senere, ifølge BBC. Hun kaller blant annet 27-åringen for patetisk, humørsyk, arrogant og eiesyk.

- Forholdet nærmet seg slutten Foreldrene fester ikke stor lit til Pistorius' forklaring, og er redde for at de aldri skal få vite nøyaktig hva som skjedde natten 14. februar i fjor.

- Han er den eneste som vet sannheten, sier Steenkamp til The Times.

Hun tror at forholdet mellom datteren og Pistorius nærmet seg slutten, og tror det spilte en rolle for hva som skjedde den skjebnesvangre natten.

KJÆRESTER: Oscar Pistorius og Reeva Steenkamp. Foto: AFP PHOTO / Lucky Nxumalo
KJÆRESTER: Oscar Pistorius og Reeva Steenkamp. Foto: AFP PHOTO / Lucky Nxumalo Vis mer

- Klærne hennes var pakket. For oss, er det ingen tvil: Hun hadde bestemt seg for å forlate Pistorius den kvelden. Jeg tror forholdet nærmet seg slutten. Hun (Reeva) trodde ikke at det gjorde noen av dem lykkelige, sier June Steenkamp ifølge BBC.

Tror ikke på Pistorius Hun tror ikke på Pistorius' forklaring om at paret ikke hadde kranglet, at han trodde hun var en innbruddstyv da han skjøt fire skudd gjennom toalettdøra der kjæresten befant seg.

For litt over en måned siden ble Pistorius funnet skyldig i uaktsomt drap på Reeva Steenkamp, men frikjent på punktene om forsettlig og overlagt drap. Han ble også dømt skyldig for en episode der han avfyrte et skudd på en restaurant.