Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Joshua King er Norges eneste stjerne

Stefan Johansen har bare en måte å takke for tilliten på, han må gi Lagerbäck en god kamp

Lars Lagerbäck savner Joshua King og slår ring om Stefan Johansen. Det første er selvfølgelig, det andre kan bite ham bak.

KRITIKKEN PRELLER AV: Stefan Johansen tar seg ikke nært av kritikken etter den svake kampen mot Slovenia. Han sier media får skrive og mene det de vil. Og det er holdningen til Lars Lagerbäck også, alt mens han minner om hvordan det gikk sist enkelte kommentatorer ville ha Norges landslagskaptein fjernet. Da scoret Stefan Johansen to mål. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KRITIKKEN PRELLER AV: Stefan Johansen tar seg ikke nært av kritikken etter den svake kampen mot Slovenia. Han sier media får skrive og mene det de vil. Og det er holdningen til Lars Lagerbäck også, alt mens han minner om hvordan det gikk sist enkelte kommentatorer ville ha Norges landslagskaptein fjernet. Da scoret Stefan Johansen to mål. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Kypros-Norge, TV2 mandag kl. 20.45

LARNACA (Dagbladet): Joshua King er blitt kontaktet uten hell, han er dessverre ikke klar til denne kampen heller. Det er en svekkelse, men et faktum Lars Lagerbäck ikke får gjort noe med.

LANDSLAGSKAPTEIN STEFAN JOHANSEN spilte en svak kamp mot Slovenia og lider under manglende spilletid i Fulham. Det er veldig synlig, et betydelig usikkerhetsmoment før Kypros, men en problemstilling Norges landslagstrenerer kan gjøre noe med.

Han velger å la det ligge.

LARS LAGERBÄCK SLÅR heller ring om sin kaptein, ser bort fra at Stefan Johansen er blitt byttet ut sju ganger i løpet av de åtte siste landskampene, og at den i Ljubljana fredag kveld var den svakeste av dem alle. Tretten balltap hadde den norske kapteinen gjennom de 57 minuttene han spilte.

Toeren han fikk på de fleste spillerbørser var fortjent.

LIKEVEL SPILLER NORGES kaptein fra start mot Kypros. Lagerbäcks argument er at han vet hva Stefan Johansen står for, og at han vet hva han får. Det siste, på bakgrunn av Slovenia-kampen, er i beste fall en sannhet med modifikasjoner. Og argumentet han bruker, som det første lille stikket til media etter snart to år i jobben, er at enkelte kommentatorer ville ha Stefan Johansen vraket til den første Nations League-kampen i september.

Da svarte Norges kaptein med to scoringer.

– Han var helten, sier Lagerbäck.

MANGE FULHAM-MINUTTER er spilt uten Stefan Johansens deltakelse siden den gangen. Formen er med andre ord ikke blir bedre. Kapteinen innrømmer også at manglende spilletid har en innvirkning på kamporken, det er derfor han blir byttet ut (nesten) hver gang. Men ingen snakker om kampformen, den som går på følelsen, samhandlingen og forskjellen på gode og dårlige berøringer.

Det er ikke noe tema.

LARS LAGERBÄCK LEGGER hodet på blokka for Stefan Johansen. Det er en sjanse å ta. Man kan nogså si det er prisverdig. Leverer Fulham-reserven en god kamp vinner Lagerbäck/Johansen denne gangen også. Spiller han svakt og blir byttet ut etter rundt timen – for ikke å snakke om at Norge ikke kommer ut på topp i Nations League gruppe 3C – vil last og brast-holdningen bite Norges landslagstrener bak.

JEG HAR VÆRT blant dem som har ment det egentlig ikke spiller så stor rolle hvem som spiller for Norge. At Hansen kan erstattes med Olsen uten store konsekvenser. At systemet, måten og repetisjonene gjennom 20 måneder fanger opp alt.

At hva som skal gjøres er viktigere enn hvem som gjør det.

I DE FLESTE tilfeller mener jeg fortsatt det. Så lenge Lars Lagerbäck er Norges trener vil det (nesten) alltid være sånn at Hansen kan med erstattes av Olsen uten at vi roper drama og frykter en klar svekkelse av laget. Men i Ljubljana fredag kveld så vi at det ikke stemmer.

En mann kan nemlig ikke erstattes.

Joshua King.

OLA KAMARA STARTET mot Slovenia fordi han er den av de norske spissene som likner mest på Joshua King. Det skulle gå bra, trodde vi. Han var ikke i nærheten. Ikke fordi han ikke var iherdig, jobbet som ei bikkje og gjorde det han hadde fått beskjed.

Utelukkende fordi han manglet litt på alt.

JOSHUA KING ER en fryktet motstander, spør Bulgaria som pådro seg fire gule kort for å stoppe den norske spissen. Han binder opp en motstanders forsvar på en helt annet måte enn Ola Kamara og noen andre. Han er Joshua King, spiss i Premier League. I tillegg er han både sterkere, raskere og enda mer utholdende. I sum utgjør dette en så stor forskjell at Norge er svekket når Joshua King ikke spiller.

Ola Kamara, Bjørn Maars Johnsen eller Alexander Sørloth.

Ingen av dem kan erstatte Joshua King.

TARIK ELYOUNOUSSI STARTER helt sikkert mot Kypros. Det er bra. Bjørn Maars Johnsen, som utliknet i Ljubljana, er meget tvilsom på grunn av skade. Da står Lagerbäck tilbake med Ola Kamara, som ikke er Josh King, og Alexander Sørloth som også lider under manglende spilletid.

Du kan trekke i hatten.

Jeg tror det blir Kamara.

Sammen håper vi selvfølgelig det beste.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!