Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Stefan Johansen kan vinne kampen alene

Får skryt før gullkampen.

MEDALJE: I kveld spiller Stefan Johansen årets siste tippeligakamp. Det kan gi enten gull eller sølv. 
Foto: Gunnhild Toldnes / Dagbladet
MEDALJE: I kveld spiller Stefan Johansen årets siste tippeligakamp. Det kan gi enten gull eller sølv. Foto: Gunnhild Toldnes / Dagbladet Vis mer

DRAMMEN/ OSLO (Dagbladet): I dag kan Stefan Johansen bli serievinner med Strømsgodset.

Og trener Ronny Deila er imponert over hvordan 22-åringen har vært på trening de siste dagene. På torsdagens trening fyrte Johansen av på mål så fort han fikk sjansen.

- Det er utrolig deilig å ha sånne spillere. Han kan vinne kampen mot Haugesund alene. Det oser klasse, sier Deila til Dagbladet.

Deila forteller at Johansen har en stor påvirkning på resten av laget.

- Han er en viktig spiller og må skape den positive atmosfæren som skal være utpå en fotballbane. Mange ser på Stefan. Om han blir stresset, så blir laget stresset. Om han er rolig, så er laget rolig. Han vet hvor viktig han er for laget, og det takler han kjempefint. Han er blitt utrolig voksen på kort tid.

Sliten kunstgressbane Stefan Johansen kom til klubben fra Bodø/Glimt før 2011-sesongen, men i forbindelse med kamanjen "Klubben i mitt hjerte" forteller han at den klubben som betyr aller mest for han er barndomsklubben Vardø.

- Det er der jeg er oppvokst, og jeg bodde der til jeg var 14 år. Jeg har ikke vært lenger i Glimt og i Godset enn at Vardø er den klubben som betyr mest. Det er kanskje ikke der jeg har utviklet meg mest, men det er den som betyr mest.

Det er store forskjeller i økonomien i norske idrettsklubber, og i Vardø var det andre fasiliteter enn det han nå er vant til.

- Det er en liten plass, og fasilitetene der er ikke så bra som det ideelt skulle ha vært. På vinteren har man bare en gymsal, og på sommeren er det en gammel og slitt kunstgressbane. Men frivilighetsarbeidet i klubben er veldig bra, og folk stiller opp. Det står det stor respekt av. Flere trenere bruker masse fritid på å drive med dette. Det er derfor det er så jordnært der, og det er det frivilige arbeidet som gjør at det går rundt.

Startet tidlig Johansen startet tidlig å spille fotball, både organisert og med kompiser.

HAR TRO PÅ GULL: 
Strømsgodset-trener Ronny Deila skryter av Stefan Johansen før kveldens avgjørende kamp. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HAR TRO PÅ GULL: Strømsgodset-trener Ronny Deila skryter av Stefan Johansen før kveldens avgjørende kamp. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Jeg startet da jeg var 4-5 år. Da var det mest som en  aktivitet for å komme i gang, også jobbet vi videre derfra. Vi hadde fotballag som mygg og mini.
Det var organisert trening tidlig, med trening et par ganger i uken. Det var veldig bra, samtidig som det var mye spillingen på skolen og med kompiser.

- Viktig med tilbud Selv om det tok noen år før Johansen skjønte at han måtte satse på fotballen, så spilte han fotball sammen med eldre barn.

- Jeg spilte alltid med de som var tre-fire år eldre enn meg. Selv om jeg var yngre og vi hadde trening tidligst, så var det flere treninger etter hverandre som man kunne være med på. Det er vanskelig å si når jeg skjønte at jeg var god, for du kan ikke måle deg på det nivået. Du kan se det på et visst talent, men jeg forstod vel at jeg måtte satse i 12-14 års alderen, og det var da jeg flyttet til Bodø for å få et enda bedre tilbud.

Johansen påpeker at det er viktig for barn å få et tilbud om idrett.

- Jeg tror det er sinnsykt viktig. På mindre plasser har man kanskje ikke den kompetansen som de større byene har, men det er faktisk folk som stiller opp. og det skal man fortsette med. Jeg mener det er meget viktg at unger på mindre plasser, der man kan skli ut og få andre interesser, har et tilbud om idrett.