Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stefan Johansen klar for Celtic

Skrev kontrakt til sommeren 2017.

TIL SKOTTLAND: Stefan Johansen forlot mandag palmene i Abu Dhabi og satte kursen mot Glasgow og forhandlinger med Celtic.  I dag er han bekreftet klar for den skotske storklubben. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
TIL SKOTTLAND: Stefan Johansen forlot mandag palmene i Abu Dhabi og satte kursen mot Glasgow og forhandlinger med Celtic. I dag er han bekreftet klar for den skotske storklubben. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Stefan Johansen er klar for Celtic etter en overgang fra Strømsgodset. 23-åringen har skrevet kontrakt med den skotske storklubben som gjelder i tre og et halvt år, melder Celtic på sin nettside.

Klubben vil presentere nordmannen nærmere på en pressekonferanse på Celtic Park klokka 15 norsk tid.

Les også: HENKE: DETTE VENTER STEFAN (krever registrering)

Johansen forlot landslaget i Abu Dhabi på mandag og reiste til Glasgow for å forhandle fram de siste detaljene rundt overgangen. I går gjennomgikk han den medisinske testen, og nå er han offisielt bekreftet som skottenes fjerde norske spiller gjennom historien.

Tidligere har Harald Brattbakk, Vidar Riseth og Thomas Rogne spilt for Celtic.

Ifølge Drammens Tidende får Strømsgodset minst 17 millioner kroner for midtbanespilleren, med mulighet for ytterligere tre millioner etter et visst antall spilte kamper. Det er også avtalt prosenter av et eventuelt videresalg.

Godsets sportssjef Jostein Flo vil ikke bekrefte summene, men sier klubben er godt fornøyd med avtalen. Et salg var uunngåelig da Johansen ikke ønsket å forlenge kontakten med Strømsgodset.

- Vi har hele tiden vært opptatt av å legge til rette for Stefan. Mange klubber har sett Stefan og mange har vurdert ham. Men reelt sett var det ikke andre på banen enn Celtic. Det var dit han ville. Derfor er dette en vinn-vinn-situasjon for alle parter, sier Flo til Drammens Tidende.