Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stefan Johansen ny kaptein for Norge

Fulham-spilleren tar over rollen etter Per Ciljan Skjelbred.

NY KAPTEIN: Stefan Johansen. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
NY KAPTEIN: Stefan Johansen. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det melder TV 2. Johansen skal ha blitt klappet inn på dagens trening med landslaget.

Kanalens fotballekspert, Jesper Mathisen, er godt fornøyd med valget.

- Han er fantastisk god form. Han spiller sentralt på banen og er flink utenfor banen. Da Norge slet på det verste, var det en mann som sa hvordan det virkelig var, og det var Stefan Johansen, sier Mathisen overfor TV 2.

Viktig for Norge

Valget av Johansen som kaptein, tyder på at vardøværingen kan bli viktig i Norges kamp om komme til VM.

MÅTTE NED: Stefan Johansen prøvde desperat å rekke en ball. Det gjorde han ikke, i steden ble det susende takling på Bulgarias trener. Video: Max / Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Stefan Johansen har oppnådd totalt 33 landskamper og 3 mål for Norge. I går sa den tidligere Strømsgodset-profilen følgende om det å bli kaptein:

- Å være kaptein for landet sitt vil være en stor ære, det er klart. Selvfølgelig er det noe jeg ville takke ja til, det skal det ikke være noen tvil om. Men det får være opp til dem (landslagsledelsen).

Søndag møter Norge andreseedede Nord-Irland - en av de antatt tøffeste motstanderne i kvalifiseringen til mesterskapet i Russland.

Fulham-proff

Til daglig spiller Johansen på London-laget Fulham.

Der kjemper midtbanespilleren og lagkameratene om opprykk, og er bare et poeng bak sjetteplass og kvalifisering til Premier League.

- Jeg trives veldig i Fulham. Her har jeg fått en rolle på banen som passer meg godt. Jeg får komme dypt og hente ball, men også bidra offensivt, sa Johansen til NTB før oppgjøret mot Wigan tidligere denne måneden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media