Stefan Johansen om frisparket: - Utrolig at jeg valgte å slå til Forren

Men Forren trodde han var i offside.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Bulgaria - Norge 0-1.

SOFIA (Dagbladet): Vegard Forren ble norsk matchvinner mot Bulgaria da han traff rent og kontant på et herlig slått frispark fra Stefan Johansen.

Ifølge Johansen - som heldigvis ble friskmeldt i tide fra hamstringskaden - var det ikke et innøvd trekk, men noe de snakket sammen rett forut.

- Han satte den bra - Vi har hatt et par innøvde frisparkvarianer, så vi skal ikke ta all kreditten, men avtalen mellom oss ble tatt på sparket der og da, sier Stefan Johansen til Dagbladet etter seieren som sikrer Norge minst playoff til Frankrike-EM neste år.

- Du valgte å sikte på en som ikke har scoret ett landslagsmål på 23 kamper..?

- Hehe, det er jo utrolig at jeg valgte å slå til Forren. Men han satte den jo bra, så jeg tror jeg skal gjøre det flere ganger, sier Johansen og smiler godt.

- Og så scoret han med høyrebeinet i tillegg.

- Trodde det var offside Vegard Forren ga så seint som i Dagbladet i dag uttrykk for at han var skuffet over ikke å ha noen landslagsmål på sine 23 landskamper.

- Jeg tror ikke jeg skal være så offensiv å si at jeg er målfarlig lenger, sa han.

Da er det jo typisk at det er nettopp han som ble den store norske helten i kveld, etter

- Jeg fikk vel ikke den sterkeste hodespilleren på meg. Han var tidlig på og ville ha meg på løp, men jeg prøvde å snike meg bak. Jeg føler selv at det var offside, men når jeg fikk den muligheten så hadde jeg bare fokus på å treffe ballen. Det ble halvveis mellom innlegg og skudd, men det ble perfekt sånn som det endte, sier Vegard Forren.

Går for andreplassen
Stefan Johansen var et usikkert kort med sin hamstringskade, men midtbanestrategen ble klar og kom seg gjennom kampen uten å kjenne noe til skaden. Tre minutter før full tid kom Stefan Strandberg inn for Johansen.

- Så du spiller mot Kroatia på søndag også?

- Ja, vi går for det, svarer Johansen.

Med tre poeng i Sofia i kveld blir søndagens oppgjør mot Kroatia på Ullevaal stadion uhyre interessant. Kroatia klarte bare 0-0 borte mot Aserbajdsjan tidligere i dag - og med norsk seier på søndag er Norge plutselig forbi Kroatia og oppe på en direkteplass til EM.

- Gir mer energi Det er en eventyrlig utvikling hvor utgangspunktet før kampen var at Norge med tap nesten helt sikkert ville vært hektet av også med tanke på en playoff.

- Uavgjort ville vært ok for oss, men når vi får tre poeng så gir det bare ennå mer energi. Nå skal vi glemme dette i løpet av natta, og så er det ny kamp mot gruppas kanskje beste lag på søndag.

- Det ser selvfølgelig bra ut med tanke på playoff, men vi spiller alltid for å vinne fotballkamper, så nå går vi for andreplassen. Slår vi Kroatia på søndag så er vi foran dem, sier Stefan Johansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer