Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool-aktuelle Virgil van Dijk

Stefan Johansen om kompisens mulig Liverpool-overgang: - Én av de fem beste i verden

Stefan Johansen følger spent med på overgangsvinduets siste timer. Kanskje blir hans gode venn Virgil van Dijk klar for Liverpool.

SKRYTER AV KOMPISEN: Stefan Johansen mener Virgil van Dijk er en av verdens beste forsvarsspillere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKRYTER AV KOMPISEN: Stefan Johansen mener Virgil van Dijk er en av verdens beste forsvarsspillere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I hele sommer har Anfield-klubben jaktet på den tidligere Celtic-stopperen, men Southampton har nektet å selge nederlenderen. Det spekuleres vilt i om at van Dijk likevel blir Liverpool-spiller når sommervinduet går inn i siste fase.

Johansen vil ikke spå noe om hvor kompisen går, men sier følgende om den ettertraktede stopperen.

- Virgil er en klassespiller. Han er riktignok en av mine beste venner, men jeg ser på han som en av de fem beste forsvarsspillerne i verden, slik han spilte for Southampton sist sesong, sier Johansen.

Bryllupsgjest

Duoen ble venner i skotske Celtic. Van Dijk var blant gjestene da Stefan Johansen giftet seg. De pleier god kontakt.

- Han har utviklet seg voldsomt siden jeg spilte med ham i Celtic for noen år siden. Jeg mener han er i verdenstoppen. Slik Liverpool har slitt bakover i det siste, vil de få inn en sjef det oser autoritet av. Du får en spillende stopper som i mine øyne er helt der oppe, sier Fulham-spilleren.

Johansen er selv Liverpool-supporter.

- Det snakkes om 70–80 millioner pund for en midtstopper.

- Markedet har tatt helt av. Jeg får litt sjokk over de summene spillerne bytter klubber for, men i et slikt marked er summene du nevner egentlig rimelig for han, sier Johansen med et glimt i øye.

Van Dijk er også blitt koblet til Chelsea.

Jager PL-drøm

Kanskje får han møte kameraten i Premier League neste sesong. Fulham feilet i play off i vår, men har forsterket laget i jakten på opprykk.

- Det var veldig nært. Synd det ikke ble Premier League, men ikke glem at Fulham hadde slitt mot nedrykk i to år. Vi klarte play off, har beholdt de viktigste spillerne og fått inn noen spennende nykommere. Kommer vi opp på samme nivå og blir litt mer stabile, for vi må unngå å gi bort de litt enkle poengene vi noen ganger hadde en tendens til å gi vekk, mener jeg at vi har et bra nok lag til å rykke opp, mener landslagskapteinen.

Han har fått med seg Huddersfields gode start i Premier League etter vårens overraskende opprykk.

- Det er bare å se på Huddersfield. Vi er også på vei til å bygge noe spennende. Det kan bli en artig sesong, sier en opprykksjagende Johansen.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!