Fotball:

Stefan Johansen sentral da Fulham vant London-derby

Vant 2-0 borte mot Brentford.

FORSØK: Stefan Johansen (i gult) forsøker en avslutning mot keeper Daniel Bentley på Brentford. Foto: Joe Toth/BPI/REX/Shutterstock
FORSØK: Stefan Johansen (i gult) forsøker en avslutning mot keeper Daniel Bentley på Brentford. Foto: Joe Toth/BPI/REX/ShutterstockVis mer
  • Brentford - Fulham 0-2 (0-1)

(Dagbladet): Fulham og Stefan Johansen tok tre viktige poeng i London-derbyet mot Brentford. Johansens lag er nå bare målforskjell (ett mål) bak Bristol City på den siste playoff-plassen til Premier League.

Johansen fikk tillit fra start og han tok vare på sjansen. Nordmannen ble denne uka tatt ut i landslagstroppen som møter Tsjekkia i neste uke og nordlendingen var sentral da Fulham tok ledelsen i kveld.

Midtbanespilleren slo nemlig innlegget som Sone Aluko til slutt pirket i mål til 0-1 i 1. omgang. I sluttminuttene i 2. omgang fikset Tom Cairney 0-2.

Fulham er nå nummer 7 i Championship (nivå to) med 24 poeng. Brentford er nummer 11 med 22 poeng.

Det var nemlig to naboer som møttes i kveld. Ikke bare er de nære hverandre på tabellen, men også geografisk i den engelske hovedstaden. Brentford ligger i bydelen Hounslow, vest i London. Fulham ligger ikke langt unna. Men i bydelen Hammersmith - også det vest i millionbyen.

Fulham-press

Fulham styrte store deler av 1. omgang og skapte flest sjanser. London-klubben i gule drakter tok kontroll fra start og spilte seg til flere nesten-sjanser.

Etter 35 minutter - da Brentford hadde kommet litt inn i kampen - tok Fulham ledelsen. Stefan Johansen slo et innlegg fra høyre som fant Sone Aluko i feltet. Angriperen avsluttet på mål, men keeper Daniel Bentley måtte gi retur. Da dukket Aluko opp på nytt og pirket inn 0-1.

Til pause var stillingen 0-1 - etter en omgang der Fulham hadde mest å by på offensivt.

Brentford yppet seg

I starten av 2. omgang hadde begge lagene store sjanser til å score, men verken Brentford eller Fulham var nøyaktige nok i avslutningene.

Hjemmelaget i hvitt og rødt kjempet seg inn i kampen og var langt bedre enn i de første 45 minuttene.

Men det holdt ikke.

På overtid fikset Tom Cairney tomålsseier til Fulham etter en fin kontring. Også denne gangen var Johansen med i oppbygningen av angrepet og var tredje sist på ballen.