Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stefan Johansen trodde aldri på Bulgaria: - Vi reiser til Italia for å vinne

- Har masse selvtillit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge hadde få problemer med å slå Malta 2-0 i EM-kvaliken lørdag kveld.

Dermed fikk oppgjøret mellom Kroatia og Bulgaria stor betydning for Per-Mathias Høgmos menn. Kort fortalt: Hvis Kroatia ikke vant, ville Norge være klare for EM.

Det gjorde derimot Kroatia. De helblå hadde full kontroll på Bulgaria for tomme tribuner hjemme i Zagreb. Kampen kunne du forøvrig følge i Dagbladets livestudio.

Nå er Stefan Johansen innstilt på å slå Italia i Roma, noe Norge sannsynligvis må om vi skal unngå playoff.

- Vi skal til Italia for å vinne og ta tre poeng. Det er det vi satser på. Vi må gjøre det vi er gode på, og så får vi se hvordan det går. Det er en veldig selvtillit i gruppa, så vi reiser dit med en veldig optimisme, sier han.

- Det er fort gjort at det blir litt behagelig for Italia og at tempoet blir deretter. Samtidig spiller de helt uten press. Med så mange gode spillere kan det hende det gjør dem enda bedre, legger han til.

- Hadde kontroll Johansen gjorde - som vanlig - en god kamp på Norges midtbane mot Malta, og ble belønnet med en sekser på Dagbladets spillerbørs. Celtic-spilleren mener de norske gutta gjorde akkurat det nødvendige mot et svakt maltesisk lag.

- Vi hadde kontroll. Det var en jobb som skulle gjøres og den ble gjort profesjonelt, sier han.

Etter at Norge tok ledelsen ved Alexander Tettey, løp Johansen rett bort til Norges assistenttrener Jarl Torske for å feire. Johansen som slo corneren i forkant av scoringen forklarer gesten slik:

- Det er en litt sånn intern greie. Han har ansvaret for dødballene våre. Jeg feiret med Tettey litt seinere, så det tror jeg går helt greit, sier han.

Glad på Søderlunds vegne Johansen er samtidig godt fornøyd på Alexander Søderlunds vegne. Spissen scoret endelig sitt første landslagsmål da han dyttet inn 2-0 fra kloss hold like etter pause.

SOLID: Stefan Johansen gjorde en god kamp mot Malta. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SOLID: Stefan Johansen gjorde en god kamp mot Malta. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det er veldig lettende for Alexander. Han har spilt mange gode landskamper, det er det ingen tvil om. Som spiss blir du alltid målt i scoringer. I dag fikk han sin første og det tror jeg han trengte. Det kommer mer fra ham, sier Johansen om lagkompisen.

Trodde på Kroatia Johansen var temmelig sikker på at Kroatia kom til å gjøre jobben mot Bulgaria etter Norges seier over Malta.

- Skal jeg være helt ærlig så er jeg ganske sikker på at Kroatia slår Bulgaria. Hvis de skal til EM, så må de vinne de kampene der. Jeg tror vi må innstille oss på å slå Italia tirsdag, sa han til Dagbladet før oppgjøret startet.

Johansen mener at Kroatia uansett er et langt bedre lag enn Bulgaria, noe også tabellen viser

- Hvis Bulgaria leder underveis kan det hende at EM-tankene begynner å svirre. Vi har i hvert fall satt press på Kroatia nå. De har garantert fått med seg resultatet i vår kamp, men de er et mye bedre lag enn Bulgaria, sa han.

Det hadde Stefan Johansen helt rett i.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!