SIKKER SOM BANKEN: Celtics målvakt Fraser Forster har holdt nullen i elleve strake ligakamper, og siktert seg med det inn mot Edwin van der Saars verdensrekord. Foto: AP Photo/Emilio Morenatti
SIKKER SOM BANKEN: Celtics målvakt Fraser Forster har holdt nullen i elleve strake ligakamper, og siktert seg med det inn mot Edwin van der Saars verdensrekord. Foto: AP Photo/Emilio MorenattiVis mer

Stefan Johansen var med på å knuse 100 år gammel rekord

Suverene Celtic.

(Dagbladet): Stefan Johansen spilte i går sin første kamp fra start for Celtic. Det endte med 1-0-seier over St. Mirren, og 23-åringen fra Vardø var ikke snauere enn at han hentet hjem tittelen som banens beste spiller i tillegg.

Med nok en «smultring» i baklengsprotokollen, har laget nå gått hele elleve ligakamper uten baklengs. Den gamle klubbrekorden ble satt for 100 år siden av Charlie Shaw.

100 år gammel Etter at Aberdeens Niall McGinn scoret i det 45. minutt den 23. november, har Celtics engelske sisteskanse, Fraser Forster, holdt buret rent.

Ifølge klubbens manager Neil Lennon, er dette noe de alle er veldig stolte av.

- Det er noe vi er utrolig fornøyde med, og sikkert Fraser spesielt. Dette er virkelig ikke noe vi tar for gitt, sier han ifølge fifa.com.

Selv om de suverene ligalederne bare vant gårsdagens kamp med ett mål, var Lennon selv aldri stressa for at det skulle glippe mot slutten.

- Jeg var ikke nervøs, for vi hadde så god kontroll på kampen. Jeg er veldig fornøyd med måten gutta presterte på, sier han.

- Vanvittig rekord Dermed har Forster nå gått 1035 minutter uten baklengs i ligasammenheng, og nærmer seg med det Edwin van der Saars utrolige verdensrekord på 1311 minutter fra tiden i Manchester United. Lennon kjente ikke til rekorden, men akter nå å slå den.

- Jeg var ikke klar over det, men det er noe vi kan sikte oss inn mot. Det er noe som holder sesongen vår levende, innrømmer han.

Den nederlandske keeperlegenden kom selv med en gratulasjon til Forster på Twitter tidligere i morges. Det kunne riktignok virke som om han ikke selv hadde helt kontroll på sin egen rekord.

- 11 strake kamper uten baklengs. Det er en vanvittig rekord. Det høres ut som om det er skremmende nær min egen, eller er det ikke det?, skrev han.

Celtic leder nå serien med imponerende 21 poeng på Aberdeen som ligger på en 2.-plass.