TIL RUSSLAND:  Stefan Strandberg forlater Rosenborg i sommer.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TIL RUSSLAND: Stefan Strandberg forlater Rosenborg i sommer. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Stefan Strandberg ferdig i Rosenborg

Klar for russisk fotball.

(Dagbladet): Stefan Strandberg er klar for den russiske toppklubben FC Krasnodar. Det melder RBK.no.

Kontrakten hans med Rosenborg går ut 31. juli, og 24-åringen reiser da til Russland.

Midstopperen med en fortid kom til før 2012-sesongen og har rukket å spille over 100 kamper for trønderne.

Satser hardt - Det er en mye bedre liga og en klubb som satser veldig hardt. De var to minutter unna å kvalifisere seg til Champions League i år og planene de har fremover er veldig spennende, sier Stefan Strandberg til Dagbladet.

Krasnodar endte på en tredjeplass i den russiske ligaen i år, med lik poengsum som CSKA Moskva på plassen foran. Klubben deltok også i gruppespillet til Europa League.

Tidligere i dag meldte han forfall til de to landskampene mot Sverige og Aserbajdsjan. RBK-stopperen har slitt med et kne som bare ble forverret under gårsdagens seier mot Vålerenga.

- Jeg har slitt med et kne denne våren og det har blitt ganske mye verre. Det var ekstremt surt å melde forfall, for jeg er i veldig god form og jeg hadde lyst til å bidra i disse to kampene, sier Strandberg, som tok avgjørelsen etter å ha pratet med det medisinske personellet i Rosenborg og landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Rosenborg skal spille seks ytterliggere seriekamper før Strandbergs kontrakt går ut.

- Trist Nå ser 24-åringen fram mot en proffkarriere utenfor Norges grenser.

- Jeg dro til Rosenborg i 2012 for jeg var ikke klar for utlandet. Jeg har hatt noen fine år i Trondheim, og spesielt etter at Kåre (Ingebrigtsen) tok over hat det gått bra. Det er trist å forlate Rosenborg og det prosjektet som er på gang her nå.

Siden årskiftet har han kunnet snakke med andre klubber og sørlendingen forteller at han flere tilbud å velge mellom. Blant annet var greske Panathinaikos interessert.

- Det var mange spennende tilbud. Men den planen og opplegget i FC Krasnodar virker å passe meg best. De har høye ambisjoner og det har jeg og.