- Stefan var Maribors beste forsvarspiller

Deila om uheldige Celtic-Johansen.

• NK Maribor - Celtic 1-1 (1-1)

MARIBOR (Dagbladet): Celtic og Ronny Deila spilte 1-1 borte mot NK Maribor i Champions League-kvalifiseringen og har et godt utgangspunkt før returoppgjøret neste uke.

Callum McGregor scoret Celtics mål tidlig i kampen, men hjemmelagets Damjan Bohar utlignet.

Det var Maribor som skapte mest i annen omgang og presset på for scoring - og Deila er trolig fornøyd med uavgjort.

Celtic ropte på straffespark ved to anledninger i annen omgang uten å bli hørt av dommeren.

-  Jeg er fornøyd med prestajonen. Vi var godt forberedt og vi jobbet som et lag. Vi skapte mange sjanser. Stefan burde nok scoret også. Han var alene med keeper. Men han jobbet hardt og var en meget god spiller for oss i dag, sier Deila til Dagbladet.

Dominerte Celtic startet best og lykkes med å score på sin første store sjanse etter seks minutter.

Stefan Johansen spilte en fin ball i bakrommet til Jo Inge Berget som avsluttet på keeper Jasmin Handanovic. Returen gikk rett i beina Callum McGregor som enkelt satte inn 0-1 fra rundt fem-seks meter.

Celtic fortsette å dominere banespillet, men ble straffet av et effektivt hjemmelaget.

Etter 14 minutter spilte Maribors Zeljko Filipovic en fin ball gjennom til Damjan Bohar som kom alene med Celtic-keeper Craig Gordon. Kantspilleren gjorde ingen feil og satte inn 1-1.

Bortelaget skapte flere store sjanser rett etter Maribors utligning. Nærmest var kaptein Charlie Mulgrew som headet fra bakre stolpe og mot mål, men avslutningen ble reddet på streken av en utespiller.

Etter 30 minutter var Celtic nær på ny.

De skotske journalistene på tribunen måtte le når en Celtic-avslutning traff hodet til Stefan Johansen. Johansen «reddet »på streken og hindret scoring for eget lag. Headingen sto Virgil van Dijk for.

- Johansen var Maribors beste forsvarspiller i dag. Han burde scoret og var alene med keeper. Men han jobbet hardt og var en meget god spiller for oss i dag, sier Deila til Dagbladet etter kampen.

I annen omgang skapte verken Celtic eller Maribor det helt store og kampen endte 1-1.

Kampen ble spilt på fotballstadion Ljudski vrt som ligger midt i Maribor-by, nordøst i landet. Stadion tar 12 000 tilskuere, men den ene kortsida var sperret av og de mest hardbarka hjemmesupperterne var utestengt grunnet bråk i forrige kamp i Europa-cup. I stedet prydet et banner med «Nei til rasisme» de tomme setene på tribuna.

Heldig reise Celtic var heldige og gikk videre fra forrige kvalikrunde mot Legia Warszawa etter en administrativ feil hos polakkene som brukte en ikke-spilleberettiget spiller.

Resultat i returkampen i Edinburgh ble satt til 3-0 (opprinnelig 0-2). Det førte til 4-4 sammenlagt over to kamper og Celtic avanserte på bortemålsregelsen etter 4-1 i Warszawa uka før.

Suveren I kveld var det en helt annen motstander: Maribor er den nest største byen i Slovenia med rundt 150 000 innbyggere. Bare hovedstaden Ljubjiana er større med sine 275.000.

Fotballmessig er Maribor derimot klart størst med NK Maribor som landets flaggskip. Laget har fire strake seriemesterskap og har dominert den slovenske serien over en lang periode.

Laget står med 12 seriemesterskap siden 1996 og minner som smått om Rosenborgs storhetstid på 1990-tallet i Norge.

Returkampen spilles i Glasgow førstekommende tirsdag. Vinneren over disse to kampene er klar for gruppespillet i Champions League.

- Det var en grei kamp og et greit utgangspunkt. Dette skal vi ta på hjemmebane, sier Jo Inge Berget til Dagbladet.