Stefanutto til Lyn neste sesong

Går gratis fra LSK.

(Dagbladet.no): Australske Shane Stefanutto sa nei til forlenget kontrakt med Lillestrøm.

Neste sesong spiller venstrebacken for Lyn.

- Jeg ser frem til utfordingen, og forhåpentligvis stor suksess med alle som er involvert i FC Lyn Oslo, sier Stefanutto til Lyns hjemmeside.

I Lyn til 2010

Ifølge NRK Sporten har 27-åringen skrevet under en treårskontrakt med osloklubben.

- Shane er en spillertype vi har lett etter, for han har både god erfaring, er en god back, og er i det alderssjiktet vi ønsker, sier Lyn-direktør Torgeir Bjarmann til klubbsida.

Stefanutto kom til Lillestrøm fra australske Brisbane Strikers for tre år siden. I november kan han avslutte karrieren i gulsvart med cupgull.

- Jeg skal gjøre det jeg kan for å få en god avslutning, og håper at jeg kan bidra til at vi til slutt hever pokalen på Ullevaal, sa Stefanutto nylig.

To gratis på rappen

FRA ROMERIKE TIL OSLO: Shane Stefanutto blir lagkamerat med Lyn-gutta fra 1. januar 2008. Her i NM-kvartfinale mot osloklubben i juli. Foto: Scanpix
FRA ROMERIKE TIL OSLO: Shane Stefanutto blir lagkamerat med Lyn-gutta fra 1. januar 2008. Her i NM-kvartfinale mot osloklubben i juli. Foto: Scanpix Vis mer

Den australske landslagsspilleren blir først klar for Lyn 1. januar i 2008, og blir den andre forsvarsspilleren klubben henter gratis i høst.

Onsdag skrev AIKs svenske back Jimmy Tamandi (27) under for Lyn.

– Vi er opptatt av å hente spillere med god erfaring, og begge de siste kjøpene har dette. Nå har vi fått en strålende konkurransesituasjon på backplassen, ettersom vi nå har fire gode backer, sier Bjarmann.

For LSK er det en trøst at at klubbens egyptiske midtbanemann Khaled Mouelhi forlenget sin kontrakt med laget fra Åråsen fram til 2010 i dag.

- Dette er noe vi har jobbet med lenge, og etter mange møter har vi fått avtalen i havn, sier LSK-manager Jan Åge Fjørtoft til LSKs hjemmeside.

Stefanutto til Lyn neste sesong