Steffen advarer

Husker du mannen som skjøt tidenes langskudd mot Rosenborg i Champions League 29. februar i år? I kveld skal ukraineren Sergej Rebrov (26) prøve å skyte Norge i filler på Ullevaal.

- Det er noe av det verste jeg har sett, uttalte Rosenborg-keeper Arni Gautur Arason etter det vanvittige langskuddet i Kiev skuddårsdagen.

Og Rebrov ga seg ikke med det.

Av fire mål mot RBK i mellomrunden i Champions League (to ganger 2- 1), satte han inn tre. Nå er Rebrov lagkamerat med Steffen Iversen i Tottenham.

Målmaskin

- Sergej er en goalgetter som må passes godt på i kveld. Jeg har allerede tipset Nils Johan Semb om alt jeg vet om ham. Foruten å være en målmaskin, er han også flink til å spille igjennom lagkameratene, sier Steffen Iversen til Dagbladet.

Da han gikk fra Dinamo Kiev til Tottenham i sommer, var prislappen 11 millioner pund (over 140 millioner kroner). Sammen med Andrej Sjevtsjenko (24, AC Milan), danner Rebrov et av Europas beste spisspar.

- En av styrkene hans er å vende opp og skyte i én bevegelse. Gjerne fra 20 meter. Han er rappfotet, og vond å slå på de første 10 meterne. Til å være så liten (175 cm), er han også veldig god i lufta, sier Steffen Iversen om den ukrainske klubbkameraten og superspissen.

Berg ikke redd

Skulle ikke Rebrov få det til, har Ukraina en annen målmaskin i Andrej Sjevtsjenko.

- Han må stoppes tidlig, gjerne før han får ballen. Det er nøkkelen i kveld, sier Henning Berg.

Norges landslagskaptein har aldri tidligere spilt mot den ukrainske Milan-stjernen, men ser fram til møtet.

- Vi hever oss alltid litt ekstra mot de aller beste. Jeg har hørt om ham og sett en del av målene hans på TV. En farlig spiller vi er meget oppmerksomme på, sier Berg.

I fjor laget 24-åringen 29 mål på 42 kamper, og ble kåret til beste utlending i serie A. Før det scoret han 59 mål på 102 kamper for Dinamo Kiev.

- Det er en imponerende statistikk, men onsdag skal han ikke slippe til. Vi må nekte ham rom når vi mister ballen og de skal kontre. Han er stor og sterk, bra teknisk og skyter godt med begge bein, sier Henning.

Det norske forsvaret klarte seg bra mot Ryan Giggs sist uke.

- Derfor er jeg ikke redd foran onsdagens møte med nye, store navn, avslutter Berg.

<B>FARLIG:</B> Sergej Rebrov er lagkompis med Steffen Iversen i Tottenham. Og Iversen finner grunn til å advare mot ukrainerens skuddfot.