Steffen avskriver seg sjøl på topp

RIGA (Dagbladet): For å sette det på spissen: Tore André Flo og Ole Gunnar Solskjær vil helst spille på topp for Norge. Ingen av dem er i form. Men Steffen Iversen, som seinest på søndag scoret to for Tottenham, orker ikke tanken.

Han misliker den faktisk så sterkt at han heller vil spille der de andre mistrives - på flanken - i lørdagens landskamp mot Latvia.

- Meg som spiss? Nei, jeg er ikke god nok, sier Steffen Iversen til Dagbladet.

- På landslaget liker jeg meg best som indreløper. Men får jeg ikke den plassen, så spiller jeg heller på flanken enn aleine på topp.

Forbilde: Shearer

- Jeg er rettvendt jeg - som en spiss skal være - og styrken min er ikke å holde på ballen.

Men Steffen Iversen jobber med saken. Grunn: Han trenger en dimensjon til. Og i jakten på framgang har han spesielt en manns kvaliteter som mål: Alan Shearers.

- Han er best i England på det å ta imot ballen med en mann i ryggen, holde på den og rygge inn i motstanderen, sier Steffen.

- Jeg sier ikke at jeg sjøl er dårlig - jeg påpeker bare at jeg har mye å hente på akkurat den biten. Og jeg kan lære mye av de to andre spissene i Tottenham også, Chris Armstrong og Les Ferdinand. Begge de to er mye flinkere enn meg.

Raskest til mål

I 4-4-2 ville Steffen Iversen hatt det fint som spiss. I 4-5-1 tror han ikke på det. Og da hjelper det ikke at han per dato og lokal Riga-tid er den friskeste av de norske spissene.

Aleine på topp vil også han bli borte.

- Det er ikke min spillestil, sier Steffen.

- For meg handler det om å finne den raskeste veien til mål. Og slik vi spiller i Tottenham så kommer jeg til målsjanser. Sjøl om jeg ikke scorer hele tida, så er det viktig det også.

Semb-assistent Harald Aabrekk har som før Slovenia-kampen en hovedoppgave som handler om å gjøre nasjonens mest profilerte angrepspillere lettere i sinn og bein. Det betyr at han vil jobbe med avslutninger. Og det han krever tilbake er følgende signal:

At spillerne viser at de har psyke og at de er sterke nok til å takle den motgangen de opplever akkurat nå.

- Steffen er den som er i orden for tida, sier Aabrekk.