Steffen best i alt

SNARØYA (Dagbladet): Som idrettsmann har Steffen Iversen gjort det meste og slått de fleste - også i curling. Den neste drømmen handler mest om å overvinne seg sjøl: - Jeg kunne tenkt meg å hoppe i fallskjerm for å prøve å fly litt, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Til daglig lever matchvinneren fra Romania-kampen av å fly høyt i duellene for Tottenham. På fritida lever han for å konkurrere i det meste som lar seg vinne. Det motsatte ser han ikke på som et alternativ. Fotball, golf, curling, leirdueskyting, biljard, dart, stuping, svømming og håndball. Det er bare litt av Steffen Iversens repertoar.

- Om jeg ikke vinner hver gang, så er jeg i alle fall høyt oppe hver gang. Det er vinnerinstinkt, vet du. Dette er noe som har ligget i kroppen og sjela mi hele livet. Har aldri likt å tape. Derfor prøver jeg å fikse det jeg driver med - uansett hva jeg gjør, sier han til Dagbladet.

Når det gjelder fallskjermhoppet, kan Steffen bare si fra. Dagbladet spanderer et tandemhopp når det måtte passe...

Multitalent

Landslagssjef Nils Johan Semb har knapt sett makan til Iversen:

- Han er i tetsjiktet i alt. Steffen er et multitalent. Dette har å gjøre med forutsetninger og miljø. Han har nok hatt en oppvekst der han har lekt og drevet med alle mulige ting, sier Semb.

- Det skjer naturlig. Det bare blir slik. Jeg ser løsninger ganske lett og ganske raskt, sier Steffen.

I går rakk ikke landslaget å spille turnering. Litt synd, siden det fortsatt krangles om hvordan det gikk sist de var i ishallen.

- Nils Johan påstår at det var hans lag som vant. Men jeg mener at det var mitt lag som vant. Vi spilte 2- 2 i finalen, men jeg mener at vi vant på målforskjellen fra resten av kampen, mens Semb mener det er motsatt, sier Steffen.

- Aldri redd

Foran landskampen mot Danmark koblet landslaget av med leirdueskyting.

- Jeg kom til finalen i leirdueskytinga også (Riise vant). Det overrasket meg veldig. Hadde jo aldri prøvd å skyte med hagle før. Trodde ikke jeg skulle ha sjanse. Ellers har vi jo skutt med luftgevær på Krigsskolen. Der kom jeg på andreplass bak Ronny Johnsen. Men han var romkompisen min den gangen, så derfor var det greit. Rommet mitt tok full pott! sier Steffen.

- Er vinnerinstinktet medfødt?

- Vet ikke. Det har i alle fall vært sånn i alt jeg har gjort siden jeg var liten. Har aldri vært redd for å prøve nye ting. Da jeg var yngre, spilte jeg både fotball og håndball, og da sto jeg ofte i mål. Var aldri ensformig, prøvde veldig mye forskjellig.

- Stuping?

- Ja, jeg kan ta et par baklengse saltoer. Det får jeg til. Det er bare å prøve seg, så lykkes man til slutt.

- Biljard (snooker)?

- Jeg var god de første årene jeg bodde i England. Den tida hadde jeg det så kjedelig at jeg ikke gjorde noe annet. Men nå etterhvert har det blitt mindre og mindre.

- Golf?

- Der er jeg blitt veldig bra. Har 14 i handikap, men det har ikke blitt så mye spill i det siste på grunn av alle fotballkampene.

- Kortspill?

- Ja, i kort er det jo ingen som har sjanse. Bent Skammelsrud og Erik Hoftun er bra, så der får jeg litt motstand. Det går mest i poker. Men det var mye tøffere å vinne da jeg spilte kort i Rosenborg enn her på landslaget.

Kjapt

Det gode for Semb og Norge, er at Iversen også som fotballspiller tar nye ting kjapt.

- Bare se på når Steffen Iversen sjonglerer med ball eller snurrer ballen rundt på fingeren. Det er noen som har det i seg, og så er det andre som kan trene til de blir grønne i trynet uten å nå samme nivået. Poenget er jo som Steffen å ha det i deg - og så trene til du blir grønn i trynet i tillegg, sier Erik Thorstvedt.

- Som fotballspiller får jeg innspill om nye ting fra alle kanter hele tida. Da prøver jeg det ut for å se om det fungerer eller ikke. Det gjelder å plukke med seg det riktige, og bli bedre på det. Jeg tar ganske raskt alt som har med idrett å gjøre, sier Steffen.

Vel, ikke absolutt alt. Dagbladet kan avsløre at elleve år gamle Iversen ikke var særlig høy i hatten etter sin første økt med nyinnkjøpte hockeyskøyter fra Canada - jula 1987 på Etterstadsletta i Oslo.

- Det gikk på ræva, rett og slett. Tror ikke jeg har hatt på meg skøyter siden. Men hadde jeg fått på meg skøyter i dag, skulle det nok blitt skjerpings, sier Steffen.

MULTITALENT: Steffen Iversen elsker å konkurrere mot de andre landslagsgutta. I går testet heltene fra Bucuresti curlingkunnskapene i Snarøya Curlinghall.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer