Steffen er overraskelsen

Steffen Iversen opplever jubeldager. Først som spiss i Spurs, nå som spiller hos Semb. - Det var ganske overraskende å bli tatt ut, sier Steffen.

Tottenham-spissen fikk meldinga om at han var tatt ut i A-landslagstroppen mot Albania i går. I går kveld reiste han fra London. I dag er lysluggen på plass på treningsfeltet på Grorud.

For første gang sammen med de store gutta.

- Det er en stund siden jeg snakket med Nils Johan. Da spurte han om hvordan det gikk, sier Lille-Ivers.

Drømmer

I går fikk han beskjed om å sette seg på første fly til Norge. Og å være forberedt for et innhopp for Jostein Flo i kampen mot Albania. Men - først må guttungen vise seg fram på treninga. Alvoret starter i dag.

- Alle drømmer om å spille på A-landslaget, men det er vanskelig å si om jeg er klar. Det går bedre og bedre på treninga. Men det er selvfølgelig en ulempe at jeg mangler kamptrening, sier Steffen til NTB.

Det er ingen hemmelighet at Steffen Iversen er en av Nils Johan Sembs favoritter. Da U23-landslaget tok EM-bronse i år, var han en av nøkkelspillerne. Nils Johan har fulgt Steffen på nært hold i flere sesonger. Han vet hva trønderen er god for.

Utfordring

- Uansett er dette en kjempeutfordring. Jeg skal bite tennene sammen og gi alt, sier Steffen.

Han har ikke all verdens spilletid å skilte med de siste månedene. 26 minutter med toppfotball for Tottenham, for å være helt nøyaktig. Til gjengjeld gjorde han jobben han er betalt for: Satte ballen rett i buret - på helvolley mot Leeds.

  • Steffen Iversen spilte EM-sluttspillet for U23-lag sammen med Vegard Heggem i Romania. Vegard ble skadd, mens Steffen satte inn to mål i finalen.

De nettkjenningene har Nils Johan Semb notert seg i minneboka. Og nå er A-sjefen overbevist om at gutten er klar for den største oppgaven.

- Jeg gleder meg til å prøve både Steffen og Øyvind Leonhardsen. Men først og fremst er de tatt ut som supplement til troppen, sier Nils Johan Semb.

OVERRASKELSE: Steffen Iversen lover å gi alt mot Albania dersom han slipper innpå banen.