Steffen er Tippeliga-stoppernes skrekk

Se hvem av spissene som klager mest.

VERSTE MOTSPILLER: Et flertall av Tippeligaens forsvarssjefer mener RBKs Steffen Iversen er den verste spilleren å møte. I kveld står Stabæk for tur på Lerkendal. Her lobber Iversen over Godset-keeper Lars Ivar Moldskred.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
VERSTE MOTSPILLER: Et flertall av Tippeligaens forsvarssjefer mener RBKs Steffen Iversen er den verste spilleren å møte. I kveld står Stabæk for tur på Lerkendal. Her lobber Iversen over Godset-keeper Lars Ivar Moldskred. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

|||(Dagbladet.no): Følg alle kveldens kamper i vårt studio fra klokka 19! 

Steffen Iversen slår knockout på de andre spissene når midtstopperne i Tippeligaen peker ut sin tøffeste motspiller. Tor Hogne Aarøy tar seieren i kategorien «klager mest».

Det er to av konklusjonene fra Dagbladets ringerunde til midtstoppere fra hver av de 16 klubbene i vår øverste divisjon. Iversen er «bare» på delt 17. plass på toppscorerlista med fire scoringer, men får likevel nesten halvparten av stemmene på spørsmål om hvilken spiss som er vanskeligst å spille mot.

På plassen bak følger Odd Grenlands tanksenter Peter Kovacs. Men ungareren kan slå seg på brystet med at han er den som deler ut mest juling av angriperne i Tippeligaen.

Den minst flatterende kategorien toppes av Tor Hogne Aarøy. Aalesund-fyrtårnet er ifølge et flertall av de spurte midtstopperne den spissen som klager og syter mest i Tippeligaen.

Her er de tre spørsmålene vi stilte (ingen kunne svare en spiller fra samme klubb):

1. Hvilken spiss er vanskeligst å spille mot?
2. Hvilken spiss gir mest juling?
3. Hvilken spiss klager mest?

IKKE ALLTID SÅ BLID: I Dagbladets ringerunde kom det frem at Aalesund-fyrtårnet Tor Hogne Aarøy er den spissen som klager mest.
Foto:  Trond Reidar Teigen / SCANPIX .
IKKE ALLTID SÅ BLID: I Dagbladets ringerunde kom det frem at Aalesund-fyrtårnet Tor Hogne Aarøy er den spissen som klager mest. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX . Vis mer

MORTEN FEVANG, ODD GRENLAND
1. Det er Steffen Iversen. Han er god på hodet og har de egenskapene en spiss skal ha.
2. Regner med mange har svart Kovacs? He-he, han slipper heldigvis jeg å møte. Men Tor Hogne Aarøy er stor og vanskelig han også. Mot ham må du være lur.
3. Klager ikke alle da? Hulsker sier jo gjerne fra, men jeg har ikke noe inntrykk av at han er verre enn fleste andre. Det er litt syting og forsøk på filming, men stort sett er spissene fair spillere.

INDRIDI SIGURDSSON, LYN
1. Peter Kovacs. Han er stor og sterk, og vanskelig å håndtere. Inne i boksen og i nærkampene er han veldig god.
2. David Nielsen. Jeg husker ham best fra tida i Start, han kommer inn med albuen og hiver seg inn i alt. Men han er ganske hyggelig, og smilet er ikke langt unna.
3. Tor Hogne Aarøy. I tre kamper i fjor kjeftet han noe så inni h...... på meg. Da la jeg merke til ham.

MIIKA KOPPINEN, TROMSØ
1. Når Steffen Iversen er i form er han god. Flink med ball, bevegelig og ikke minst målfarlig. Han trenger ikke mange sjanser for å score, som mange andre spisser gjør.
2. Bernt Hulsker. Det er småting hele veien, på ankler og tær.
3. Bernt Hulsker igjen. Kjeften hans går i ett.

STIAN THETING, BODØ/GLIMT
1. Peter Kovacs. Det kommer selvfølgelig an på type kamp, men blir det en del innlegg er han vrien å spille mot.
2. Kovacs igjen, han er svær og tung.
3. Tor Hogne Aarøy. Han var med på å få meg utvist i fjor.

TØFFING:. Branns David Nielsen gir mye i hver eneste duell. Her her han, noe omtåket, på vei inn på banen igjen i vårens kamp mot Stabæk.
Foto: Marit Hommedal  / SCANPIX
TØFFING:. Branns David Nielsen gir mye i hver eneste duell. Her her han, noe omtåket, på vei inn på banen igjen i vårens kamp mot Stabæk. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

ALEXANDER AAS, STRØMSGODSET
1. Steffen er den beste spissen i Tippeligaen. Han er bevegelig og lur og har dessuten avslutningsegenskaper som få. Mot oss kom han innpå og scora to. Han er utrolig viktig for Rosenborg.
2. Peter Kovacs er tøff og vanskelig å møte. Han er stor og sterk og vond å ta i duellene. Han er en utfordring. Men han er fair, og vi tar hverandre alltid i handa etterpå.
3. Da vil jeg nevne unge Tommy Høiland i Viking. Han har flere ganger prøvd å filme seg til straffe og frispark både mot oss og andre lag. Det trenger han ikke, han har egenskaper til å bli god uten å filme.

KRIS STADSGAARD, ROSENBORG
1. Steffen Iversen ville vært det eneste riktige å svare, men jeg kan jo ikke velge ham. Ellers synes jeg ikke det er noen som er vanskelige.
2. Det må være David Nielsen.
3. Muligens Daniel Nannskog.

BÅRD BORGERSEN, START
1. Steffen Iversen. Han er en luring, er flink til å løsrive seg i boksen og har gode ferdigheter.
2. Kovacs gir mye juling, og får mye juling.
3. Har jeg lov til å si Bernt? Ikke? Da blir det Thiago Martins.

ANDRÉ MURI, VÅLERENGA
1. Jeg skulle gjerne sagt Moa, men Kovacs i form er vanskelig å håndtere.
2. Det blir fort Kovacs her også. Når han går inn med det han har, ca. 100 kilo, så kjenner du det hvis han treffer rett punkt i kroppen din.
3. Han Tommy Høiland på Viking klaget mye sist. Når alt er gærent utpå der, blir det litt slitsomt i lengden.

FRYKTET MÅLGJØRER: Stabæks Daniel Nannskog har bøttet inn mål år etter år og er naturlig nok en spiller midtstoppere flest frykter.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
FRYKTET MÅLGJØRER: Stabæks Daniel Nannskog har bøttet inn mål år etter år og er naturlig nok en spiller midtstoppere flest frykter. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

AMUND SKIRI, AALESUND
1. Steffen Iversen. Han er smart, god i lufta, god langs bakken, brukbart hurtig og scorer mål. Han har det meste. I form er han den verste å møte.
2. Kovacs er en tøffing. Det har med størrelsen og fysikken hans å gjøre, han er den kraftigste spissen.
3. Daniel Nannskog. Smella går i ett mot dommeren, motspillere og medspillere. Det er noe hele tida.

VIDAR RISETH, LILLESTRØM
1. Moa er bra. Han har et veldig bra steg, er bevegelig og alltid ei tå foran.
2. Hulsker, han er en fair tøffing.
3. Det blir Hulsker igjen. Men jeg liker at han er som han er, det er det som gjør ham til en bra spiller. De kampene hvor han ikke sutrer, er han heller ikke så god.

INGE ANDRÉ OLSEN, STABÆK
1. Daniel Nannskog er verst å møte, men siden jeg er i samme klubb får jeg si Bernt Hulsker. Han er tøff fysisk, god til å holde på ball og bra i boksen.
2. Peter Kovacs. Jeg liker egentlig å spille mot sånne typer, når det blir litt slåssing.
3. Arild Sundgot. Han roper på frispark hele tida, og skal ha straffespark.

OLAFUR ØRN BJARNASON, BRANN
1. Steffen Iversen er alltid vanskelig når han er i form. Han er veldig god i lufta, og bommer sjelden på sjansene sine.
2. Vi har to i Brann, i Azar og David. Men jeg får svare Gardar Johansson i Fredrikstad.
3. Jeg kommer ikke på noen som klager så mye.

UNGARSK OKSE: Odd-spiss Peter Kovacs rager høyt og setter seg i respekt hvorenn det skulle være med sine 100 kilo muskler og knokler.
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
UNGARSK OKSE: Odd-spiss Peter Kovacs rager høyt og setter seg i respekt hvorenn det skulle være med sine 100 kilo muskler og knokler. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer

RAIO PIIROJA, FREDRIKSTAD
1. Steffen Iversen. Han er smart, sterk og har nese for mål, i tillegg til at han nesten alltid er på rett sted til rett tid. I motsetning til mange andre spisser holder han et jevnt, høyt nivå.
2. Peter Kovacs. Det er alltid morsomt å spille mot ham, det blir en god fight hver gang.
3. Steffen Iversen her også. Selv om han ikke er spiss vil jeg også nevne Martin Andresen. Når Gashi ble utvist for kroppsspråket sitt i forrige kamp, burde de to vært utvist i hver kamp.

ESPEN NYSTUEN, SANDEFJORD
1. Daniel Fredheim Holm. Han er veldig kjapp i vendingene, og en veldig smart spiller som jeg har sansen for.
2. Karadas gir bra med juling. Men han er fair, og gjør ikke noe med vilje. Dessuten syter han ikke hvis han får en smell selv.
3. Aarøy sutrer litt. Nå sist var det på armbruken min, og det kan godt hende han hadde rett. Men er du over to meter må du nesten tåle at noen bruker deg litt som stige...

BØRRE STEENSLID, VIKING
1. Erik Huseklepp, på grunn av farta og uforutsigbarheten.
2. David Nielsen. Han ga meg en kakk midt i trynet nå sist, jeg går fortsatt med hoven leppe og hovent tannkjøtt. Han er en slags blanding av tøff og stygg.
3. Tor Hogne Aarøy. Jeg tipper han er nevnt av noen andre? Jeg har ikke inntrykk av at spisser syter så mye, men når vi møter AaFK klager han veldig. Han er veldig opptatt av dommeren.

CHRISTIAN STEEN, MOLDE
1. Daniel Nannskog i godt, gammelt slag er vanskelig å stoppe.
2. Kovacs er den sterkeste. Det gjør litt vondt å møte ham.
3. Det har jeg ikke noe spesielt forhold til.