Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Steffen fikk foster-cocktail

Steffen Iversens mirakelkur hos doktor Hans Müller-Wolfarth i München får norske idrettsleger til å steile. Den tyske legen ga fire Tottenham-spillere opptil ti daglige sprøytecocktailer med ekstrakter av kvegfostre og kalveblod.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odd Arne Daljord, håndballjentenes landslagslege og i mange år lege for LSKs tippeligalag, har ingen sans for Müller-Wohlfarts metoder.

- Jeg mener at Steffen Iversen fortest mulig bør komme til Norge for å få skikkelig behandling. Hadde det vært min sønn, ville jeg straks sendt ham til Rosenborg-klinikken, sier Daljord til Dagbladet.

Nakne pasienter

Sprøytecoctailen som Tottenham-spillerne fikk fra onsdag til i går denne uka, inneholder langt mer enn celleekstrakter fra ufødte kalver.

Mirakelkuren består også av aminosyrer, enzymer, honningekstrakt, sink og magnesium. Sprøytene settes i området der skaden sitter. I Steffens tilfelle kneet.

- Det er aldri noen som går inn og sjekker om den type behandling virkelig hjelper.

- Det forundrer meg at store proffklubber som kjøper spillere for hundrevis av millioner ikke tar bedre vare på disse, sier Daljord.

Omstridte Müller-Wolfarth har voldsom tro på uortodoks homøopati og diagnostiserer ved hjelp av håndspåleggelse. Etter at pasientene har kledd seg nakne finner 55-åringen skaden ved på føle seg fram på huden.

Behandlet Christie

- Jeg stoler på at hendene mine snakker til meg, sier Müller-Wolfarth til avisa The Mail - som omtaler tyskeren som heksedoktor.

Rosenborg har tilbudt Steffen behandling ved RBK-klinikken. Heller ikke der er tilliten til Müller-Wolfarth særlig stor.

- Gutten har gått skadd i ni måneder. Det er bedre at han kommer hjem, får ro og ordentlig behandlig hos oss, sier RBK-lege Torbjørn Grøntvedt til Dagbladet.

Det er ikke tilfeldig at Müller-Wolfarth ble anbefalt av Jürgen Klinsmann i Tottenham. Den tyske landslagskapteinen ble helbredet for en strekk på samme klinikk under EM i 1996. Andre på doktorens skryteliste er store navn som Boris Becker, Linford Christie og golfstjernen José Olazbal .

  • Dagbladet klarte ikke å komme i kontakt med Steffen Iversen i går kveld.

OMSTRIDT: Behandlingen av Steffen Iversens kneskade i Tyskland, blant annet med kvekfostre og kalveblod, møter sterk kritikk av norske idrettsleger. - Steffen burde heller komme til oss, sier RBK-lege, Thorbjørn Grøtvedt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!