«Steffen har så mye penger. Han trenger ikke mer.»

Riseth frykter ikke Ivers-exit.

(Dagbladet.no): Det belgiske nettstedet vtm.be skrev i går at Steffen Iversen ikke er avvisende til Genk.

- Henvendelsen fra Genk interesserer ham. Det kan godt skje at han blir Genk-spiller innen uka er omme, ble rådgiver Christian Eidem sitert på.

I en sms til Dagbladet avviste Eidem at han hadde uttalt seg til nettstedet - men fortsatt har ingen fra Iversen-leiren gått ut og avlivet spekulasjonene om en mulig overgang.

Snakker hyppig med Iversen

I går advarte Kjernen-leder John Inge Korsgat Iversen mot at forholdet til RBK-fansen vil bli iskaldt dersom velger å forlate Rosenborg. Veteran Vidar Riseth tror imidlertid ikke det er noen grunn til bekymring.

- Nei, jeg er ikke bekymret. Skulle han først skulle dratt noe sted, ville det blitt til England. Det er planen for framtida. Så hadde en engelsk klubb kommet på banen ville jeg blitt engstelig, men nå tror jeg det blir Rosenborg, sier Riseth til Dagbladet.no.

Han forteller at han «prates hele tida» med Iversen, men vil ikke gå nærmere inn på hva samtalene handler om. Men han har vondt for å se at de voldsomme pengesummene Genk angivelig lokker med er nok til å friste Iversen.

- Steffen har så mye penger. Han trenger ikke mer. Det viktigste er ikke alltid pengene, sånn tenkte jeg selv da jeg dro hjem til Rosenborg, sier Riseth.

«Steffen har så mye penger. Han trenger ikke mer.»

Avslo milliontilbud

Forrige vinter takket han nei til et tilbud fra en italiensk storklubb, som ville gitt ham en årslønn på mer enn 10 millioner kroner. Agent Gunnar Martin Kjenner uttalte til Dagbladet at det dreide seg om en storklubb i Serie B. Fra før av har Riseth tidligere fortalt at han tjente tett oppunder 13 millioner kroner i året da han spilte for 1860 München.

- Jeg valgte å bli i Rosenborg, fordi jeg er trønder og har det godt her. Sånn tror jeg Steffen også tenker, sier Riseth.

Om Iversen mot formodning skulle forsvinne, mener Riseth de mister Norges beste spiss. Det står i kontrast til hva Lyns sportssjef Torgeir Bjarmann sa i går, da han betegnet Edu som Tippeligaens beste spiss.

- Jeg vil gjerne si til alle som mener Edu er best: Han er god, men Steffen er bedre. Edu har mye fart, gjør mye fint, men scorer ikke i nærheten så mange mål. I tillegg jobber Steffen også bedre for laget enn Edu. Per dags dato er jeg ikke i tvil om at Steffen er best, sier Riseth til Dagbladet.no.

TROR STEFFEN BLIR: Vidar Riseth takket selv nei til en italiensk klubb forrige vinter, som var villig til å gi ham 10 millioner kroner i årslønn. Han tror ikke Steffen Iversen vil la seg lokke av Genks penger - men at han velger å bli på Lerkendal. Foto: Tom E. Østhuus
TROR STEFFEN BLIR: Vidar Riseth takket selv nei til en italiensk klubb forrige vinter, som var villig til å gi ham 10 millioner kroner i årslønn. Han tror ikke Steffen Iversen vil la seg lokke av Genks penger - men at han velger å bli på Lerkendal. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer