Steffen imponerte stort

LONDON (Dagbladet): Pappa Odd Iversen reiste seg der han satt på tribunen da sønnen Steffen skjøt ballen elegant i mål . Sjøl i storhetstida kunne han ikke gjort det bedre.

- Akkurat som å seg meg sjøl, sier Odd Iversen til Dagbladet. - Han Steffen bare gikk jo til værs. Og det hadde ikke vært en forsvarer i verden som hadde stoppet gutten der.

- Han bare skulle score.

- Jeg har ikke sett det ennå, bare blitt fortalt at jeg kom høyt, sier Steffen. - Og jeg er veldig glad for at vi fikk en sånn start. Men jeg tror nok at jeg har scoret finere mål i karrieren.

Beskjedenhet er en familiedyd.

Med det er andre som skryter også:

- Steffen er fantastisk, sier Tottenham-manager George Graham. - Og vi har bare sett begynnelsen på det han kan. Og sammen med Les Ferdinand vil han bli et problem for alle forsvar.

- Jeg er veldig fornøyd med det jeg ser av Steffen.

Perfekte Leo

Når det gjelder sin siste signering - Øyvind Leonhardsen - er Graham like henrykt. Og med god grunn. For i Leo har Tottenham fått en idrettsmann på midtbanen. Det er lenge siden de har hatt det.

- Leo er et perfekt kjøp, sier Graham. - Han kan spille overalt - høyre, venstre og midt i banen. Og i dagens fotball hvor det kreves fysisk styrke og ork like mye som teknikk, er han perfekt.

- Jeg kan ikke nevne en fotballspiller som er bedre trent enn Leo.

- Leo er veldig viktig for oss, sier Steffen. - Nå er vi på vei til å få en komplett midtbane. For med Leos løpsstyrke og løpsvilje i tillegg til det enorme arbeidet som Darren Anderton og Tim Sherwood legger ned, ser det veldig bra ut.

- Etter tapet for West Ham var det deilig å få denne seieren.

Snuoperasjon

Steffen Iversens utlikning var alt Tottenham trengte for å komme i gang med sesongen. Derfra og inn ble London-laget bare bedre og bedre. For etter en vaklende start - da det meste liknet på de foregående sesongenes mange tristesser - gikk Tottenham-spillerne ut av sitt eget skinn.

Og ble der.

- Vi trenger en halv omgang på å komme i gang, sier Steffen. - Det er for dårlig, og det må det bli en slutt på.

Les Ferdinand slo inn 2- 1 etter et praktangrep på fem trekk langs venstrekanten i omgangens siste minutt. Da lagene kom tilbake hadde Steffens makker sykemeldt seg. Og der har du det - hovedproblemet som kan ødelegge det Tottenham sådde på White Hart Lane i går kveld. Skadene.

Tenker positivt

Lørdag ble Justin Edinburg og Sol Campbell skadd mot West Ham. I går fikk altså Les Ferdinand en skikkelig smell i duell med Newcastle-keeper Steve Harper.

Manager Graham har behov for nye, friske spillere:

- Jeg trenger flere folk - jeg trenger fra fire til seks nye spillere for at dette laget skal kunne bli et toppseks-lag i Premier League.

Men George Graham vil ikke snakke om skadene.

- Det ser ut til å være en sykdom i Tottenham - alt snakket om skader. Derfor vil jeg ikke tenke på det, men heller snakke om det positive. Og i denne kampen viste spillerne hva de virkelig kan.

Og Steffen og Leo har han jo allerede rost opp i skyene.

Tim Sherwood kom bakfra og skallet inn 3- 1 for Tottenham. Leo løp seg fri på en perfekt bakromspasning og var bare en strålende keeperutrusning fra å ordne det fjerde. Men Leo er ikke kjøpt til Tottenham for å score mål på alle sin løp.

- Slapp av - det kommer, sier Graham.