Steffen Iversen langtidsskadd

Landslagets spisskrise vokser.

• Super-søndag: Følg 13 Tippeliga- og Premier League kamper direkte på live.dagbladet.no i dag.

(Dagbladet.no): Steffen Iversen pådro seg fredag en korsbåndsskade på trening, og Rosenborg-spissen må belage seg på å sitte på sidelinja i lang tid framover.

- Det er veldig vanskelig å anslå hvor lenge han blir borte fra fotballen, men jeg har sagt til Knut (Tørum) at Steffen er veldig heldig hvis han er tilbake om to, tre uker, sier lagets lege, Ketil Holen, til RBK.no.

Han sier samtidig at skadeperioden like gjerne kan vare fire uker - eller åtte uker. Hovedpersonen sjøl er mer optimistisk.

- Legen sa det er opp til meg selv å finne ut når kneet er sterkt og stabilt nok til å spille. Jeg tror helt seriøst at det ikke tar lang tid før jeg er tilbake, sier Litj-Ivers optimistisk til klubbens hjemmesider. 

Mister Bosnia-kampen

Det som uansett er sikkert, er at landskampen mot Bosnia-Hercegovina den 17. oktober går uten Steffen Iversen på banen.

- Det er klart det er kjedelig å miste de to kampene, kommenterer han sjøl, og sikter til landskampen i tillegg til kveldens klubbkamp mot Odd Grenland.

Kjedelig er det også for Norge, ettersom landslagets spisskrise nå vokser seg større. John Carew er allerede meldt uaktuell til Bosnia-kampen på grunn av leddbåndsskade i kneet.

SKADD: Steffen Iversen er heldig hvis han slipper unna med to, tre ukers skadeavbrekk etter at han fredag pådro seg en korsbåndskade på trening. Dette bildet er fra mesterligamøtet med Schalke 04 på onsdag. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
SKADD: Steffen Iversen er heldig hvis han slipper unna med to, tre ukers skadeavbrekk etter at han fredag pådro seg en korsbåndskade på trening. Dette bildet er fra mesterligamøtet med Schalke 04 på onsdag. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

For øvrig mister Iversen sannsynligvis også store deler av Rosenborgs sesonginnspurt, men han kan rekke den siste kampen klubben spiller i år, den 11. desember.

- Jeg er ganske sikker på at han tilbake før det, sier Holen.

- Fryktelig trist

For Knut Tørum betyr Steffen Iversens skade at han må belage seg på å bruke Yssouf Koné mer i tida som kommer.

- Dette er fryktelig trist for Steffen, men forhåpentligvis kommer han raskt tilbake. Laget mister en viktig spiller, men også en flott type som er fin å ha i miljøet, sier hovedtreneren til RBK.no. 

- Yssouf (Koné) fyller hans plass på banen, men skaden betyr at bredden i spillertroppen blir enda mindre. Vi var tynt besatt før dette skjedde, konstaterer han.

Steffen Iversen langtidsskadd
Å NEI! John Carew (t.v.) og Steffen Iversen må begge stå over møtet med Bosnia-Hercegovina på grunn av båndskader.