Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Steffen kan avgjøre ligaen

LONDON (Dagbladet): Tottenham- Chelsea 2- 2. Steffen Iversen scoret og hjalp Rosenborg rett inn i Mesterligaen. Det er han veldig glad for. Og søndag skal han prøve å gjøre sitt beste for å ødelegge for Manchester United. Det blir litt verre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Egentlig har jo United alltid vært favorittlaget mitt, sier Steffen til Dagbladet. Veldig lavt. Og når han sier det ser han seg rundt og lurer på om noen hørte det.

Fordi United-følelser er verre enn kjerke-banning på White Hart Lane.

- Jeg holder jo litt med dem, men jeg må score lell, sier Steffen. - Det er jo jobben min. Og så får heller de gjøre sitt beste for å slå oss. Hvis de greier det.

Rosenborg-gleden var det litt enklere å forholde seg til i går kveld. Og de 30 millionene trønderne får fordi Manchester United nå ikke kan bli nummer tre i Premier League. For hvis teorien hadde gått bananas sammen med United, og ligainnspurten hadde snudd den tabelltoppen du ser opp ned, ville UEFA-regnestykket ført Rosenborg ut i kvalifisering.

Med andre ord:

Det som har vært 99 prosent sikkert ganske lenge ble spikret på White Hart Lane i går kveld.

Ginola må bli

Framtidshåpet rundt Tottenham åpenbarte seg klart det også. Og i George Grahams planer om lysere år er Steffen Iversen en sentral spiller. Men først må guden David Ginola si ja til å spille for Tottenham noen år til.

Det gjør han bare hvis ukelønna økes fra 213 000 til 300 000 kroner.

- Han er veldig viktig for oss, sier Steffen. - Når han spiller som i denne kampen, er han en av de beste i verden. Men andre ganger kan det bli litt for mye Ginola. Han er jo veldig spesiell.

David Ginola var mannen som åpnet veien for Steffen Iversens utlikning til 1- 1. Han plukket opp en kort corner fra Darren Anderton, avenserte ti meter og spilte presist fram mot den første stolpen. Og der kom Steffen Iversen med en vridd høyrefot.

Og dyttet ballen i mål på direkten.

2- 1 ordnet Ginola til rasfare på White Hart Lane. Og han gjorde det på sin egen måte. For da Chelseas to franske verdensmestere av noen midtstoppere var i ferd med å smøre seg inn med solkrem for sommeren, var landsmann Ginola der med røverfoten. Og banket ballen i mål.

Graham håper

- .Jeg vet ikke, men jeg håper han (Ginola) blir her, sier manager George Graham. - .Jeg vil i hvert fall ha ham. Og siden han har to år igjen av kontrakten, så ser det vel sånn ut. Håper jeg.

Danske Bjarne Goldbæk stjal den siste hjemmeseieren til Tottenham med et tordenskrall av et skudd fra pluss 20 meter. Sjøl Graham kunne ikke bli irritert over det. Men Tottenham-manageren får rynker i panna når han snakker om framtida. Og hvilke enorme oppgaver klubben har foran seg.

- .Det vil ta mange år og ta igjen Manchester United, Arsenal og Chelsea, sier Graham. - .Se bare hvilke spillerstaller de har. Og derfor er jeg overbevist om at disse tre klubbene vil fortsette å dominere denne ligaen. Vi andre kan bare gjøre så godt vi kan.

Tøffest for Arsenal

Men hvem vinner Premier League?

Graham sier - tørt:

- .Det står mellom Manchester United og Arsenal. Ikke sant? Men fleip til side - slik jeg ser det, har Arsenal det tøffeste programmet i kveld. Og grunnen til den vurderinga er kveldens kamp i Leeds.

I dag blir Steffen Iversen og Tore André Flo tatt ut i troppen til Jamaica. Nils Johan Semb skal vite at han får hjem formspillere.

For så lenge Chelsea hadde noe å bidra med framover, var Tore André involvert i mye godt.

Heltene fra Tbilisi vil ikke tenke på ferie før Norge har slått Albania 5. juni.