Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Steffen kan gå på vannet

På spillermøtet før kampen var det bare ett punkt som sto åpent på tavla - den eventuelle straffeskytteren. Da snudde Åge Hareide seg og pekte på Steffen Iversen.

GLASGOW (Dagbladet: -  Det er fordi Steffen kan gå på vannet, sier Åge Hareide til Dagbladet.

-  Jeg mener i hvert fall at han kan det. Og reaksjonen hans var prima og akkurat slik jeg ønsket at han skulle reagere.

-  Da Steffen fikk beskjeden, sa han bare «fint - da får jeg scoret et mål».

45 minutter etter sin første store seier som landslagstrener var det bare én ting Åge Hareide var misfornøyd med. Han hadde ikke blitt tilbudt en manager-drink slik vanen er på de britiske øyer. Men ut over det var seiersbegeret stappfullt.

På sporet

Og på toppen fløt Steffen Iversen som ei sitronskive.

-  Vi har ikke sett det beste av Steffen Iversen, sier Åge Hareide.

Han var stolt i går kveld. Og da han og landslaget landet på Gardermoen nærmere midnatt, var han utmattet av lykkelige inntrykk. For det var ingen fantastisk norsk match i Glasgow - det var en resultatmessig avgjørende kamp med enkelte briljante enkeltmannsprestasjoner.

En kamp av den typen man må vinne om man ønsker å komme til VM.

-  Med dette resultatet er vi på sporet igjen, sier Hareide til Dagbladet.

Beholde arbeidsroen

Lettelse er et ord Åge Hareide helst ikke liker å bruke på egne følelser. Men han var det i går kveld - veldig lettet. For inn mot kampen på Hampden Park visste han hva som sto på spill. Og at kritikken fort kunne blitt massiv om han ikke hadde kommet hjem med et resultat.

-  Det er ikke viktig for meg - det er bare viktig for laget, prøver han seg med et smil. Og det er selvfølgelig nonsense. For ingen fotballtrener klarer å skjule det han egentlig føler er ett avgjørende resultat.

Et resultat han måtte ha for å få beholde arbeidsroen.

-  Det var tungt etter de to første kampene, innrømmer Åge Hareide.

-  Det gikk jo ikke akkurat som planlagt verken resultatmessig eller spillemessig. Men det spiller ikke så stor rolle nå - vi har jo fått et resultat å bygge videre på.

Mest ros

-  Og så har vi et lag som garantert vil bli bedre og tryggere på bakgrunn av denne prestasjonen.

Rett under sitronskiva Steffen Iversen duppet folk som Erik Hagen, Claus Lundekvam, John Carew og Jan Gunnar Solli i Åge Hareides seiersbeger. Og André Bergdølmo. Disse gutta fkk klart mest ros i går kveld. Og spesielt Erik Hagen som ble kastet inn til landslagsdebut.

Og som besto.

Til laud.

-  Jeg elsker fotballspillere som Erik Hagen - folk som gjør jobben sin, sier Hareide.

KLAPP: Et tilfreds klapp fra Åge Hareide til Steffen Iversen, og stående applaus fra resten av fotballnasjonen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media