Steffen knuste Drammen-stjernene

Elverum ble sluttspillmester.

Elverum er sluttspillmester i håndball etter en thriller av en finale som endte med 33-31-seier i møtet med Drammen.

Dermed klarte ikke Drammen å ta «rått og røti» denne sesongen.

Fra før hadde de vunnet serien og cupen, men kom til kort mot hardtkjempende hedmarkinger i sluttspillet. Frode Hagens ti mål holdt ikke, da Steffen Stegavik sto for det samme for Elverum og Sigurdur Ari Stefansson fulgte opp med åtte.

Stegavik, som skal spille for nettopp Drammen neste sesong, imponerte stort i finalen.

Også Morten Nergaard i Elverum-målet leverte en fantastisk kamp i Haukelandshallen og drev DHKs storskyttere til vanvidd.

- Jeg endte på 50 i redningsprosent til slutt. Helt sinnssykt moro, over all forventning, sa pokerentusiast Nergaard til NTB etter hans første tittel på håndballbanen.

- Det var «all inn», gliste han.

Elverum sjokkåpnet og ledet 5-1 etter fem minutter. Ledelsen beholdt de til pause, men måtte tåle å bli hentet inn da Frode Hagen, som i likhet med Glenn Solberg spilte sin siste elitekamp lørdag, utlignet til 24-24 etter 16.20 av annen omgang.

MESTER: Steffen Stegavik scoret ti mål mot sin neste arbiedsgiver og bidro sterkt i at Elverum ble sluttspillmester. Her i aksjon for det norske herrelandslaget. Arikivfoto: Thomas Rasmus Skaug/Scanpix
MESTER: Steffen Stegavik scoret ti mål mot sin neste arbiedsgiver og bidro sterkt i at Elverum ble sluttspillmester. Her i aksjon for det norske herrelandslaget. Arikivfoto: Thomas Rasmus Skaug/Scanpix Vis mer

Men Elverum slo tilbake og da holdt ledelsen helt inn. Å slå Drammen er ikke noe nytt for Elverum. De var nemlig det første laget som slo Frode Hagen og co. i seriespillet denne sesongen. DHK tapte bare tre kamper i løpet av hele serien.

- Vi har slått dem før og visste hva som gjaldt. Her var det bare å gutse fra start og la det stå til, sa en partyklar Nergaard.

- Nå skal vi hjem til Elverum og ha en stor og lang fest.

Russen kan med andre ord få konkurranse i den lille byen utover natten.

(NTB)