Steffen må ha kjevelås

LONDON (Dagbladet): Steffen Iversens kjevebeinsbrudd er alvorlig, og kan holde ham borte fra fotballen i et par måneder. I går ble Steffen operert, og nå venter kjevelås og fullstendig hvile i ukene framover.


Her ligger Steffen med brukket kjevebein. Nå må han gå med kjevelås i to måneder.

Steffen Iversen fikk Liverpool-keeper David James' knyttneve i ansiktet, og ble liggende igjen i feltet. Han måtte gå ut med store smerter noen minutter seinere, og Tottenhams lege fryktet det verste.

- Kraftig brudd

Etter pausen ble Steffen Iversen kjørt til et privat sykehus, og røntgenbildene viste et kjevebein som hadde fått en skikkelig smell.

- Det var et kraftig brudd, både i overkjeven og nedover. Han ble operert klokka 17 i går, og vil bli på sykehuset et par dager framover, forteller Ståle Bergmann, som er en god venn av Steffen.

Store smerter

Steffen hadde store smerter da han kom hjem fra sykehuset søndag kveld, men greide å sove etter at han hadde tatt de smertestillende tablettene legen hadde sendt med ham.

Han greide ikke å spise, og forholdsvis tidlig i går reiste han tilbake til sykehuset for å bli operert.

Med sugerør

Nå venter flere ukers hvile på Steffen. Når han kommer hjem, må han bruke sugerør for å ta til seg næring. Legene vil montere kjevelås, og gir Steffen strenge restriksjoner på å snakke.

- Han må røre kjeven minst mulig, og det sier seg selv at det er vanskelig både å spise og snakke med kjevelås, sier Ståle Bergmann.

Steffen sjøl håper han kan trene litt med ball om et par uker, men det er progresjonen i behandlingen som avgjør hva han kan gjøre framover.

- Jeg håper imidlertid at jeg er klar til å spise igjen til juleribba kommer på bordet, har Steffen sagt.