FANT SIN EGEN TANN: Steffen Moltu mistet tanna i serieåpningen i Obos-ligaen, men lot seg ikke knekke. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
FANT SIN EGEN TANN: Steffen Moltu mistet tanna i serieåpningen i Obos-ligaen, men lot seg ikke knekke. Foto: Øyvind Godø / DagbladetVis mer

Steffen måtte ta pause for å lete etter tanna si: - Dommeren blåste heldigvis

Tøff duell for cupfinalehelt.

STRØMMEN (Dagbladet): Steffen Moltu har sammen med stoppermakker Jesper Törnqvist spilt hvert eneste minutt for Hødd siden cupfinalegullet i 2012. Det betyr over 5000 strake minutter for begge to.

- Det er ganske unikt. De er aldri skadet og har aldri karantene, sier Hødd-trener Sindre Eid.

I serieåpningen i Obos-ligaen på Strømmen stadion i går hadde Moltu en legitim årsak til å ta seg en velfortjent hvil: Forsvarsbautaen fikk en albue i fjeset.

Det gjorde ikke så veldig vondt, men Moltu merket at noe manglet.

Hvor hadde det blitt av tanna?

- Jeg måtte lete litt på bakken. Det eneste jeg tenkte var at jeg måtte finne tanna og spille videre, forteller Moltu til Dagbladet.

Leteaksjonen ble ikke lengre enn at 28-åringen fikk blod på tann og kunne notere seg for nok en fullført kamp.

- Lime den på Og Moltu fullførte med stil i serieåpningen som Hødd vant 1-0 over Strømmen etter at tidligere Lillestrøm-spiller Magnus Myklebust ble matchvinner i sitt comeback i Hødd-trøya.

- Dommeren blåste heldigvis da jeg fikk albuen i trynet. Jeg tenkte ikke at det var så alvorlig der og da, men det ser sikkert dumt ut nå, forteller cupfinalevinneren fra 2012 og gliser med tanna i hånda.

- Det er vel bare å lime den på. Jeg kommer til å fortsette å gi alt i duellspillet, forteller Moltu.

Eks-lagkameratene leverte Han er en av mange hardtkjempende spillere i årets Hødd-lag. Neste helg åpner klubben sin nye storslåtte og moderne arena når Fredrikstad kommer på besøk.

Der håper den tradisjonsrike klubben fra Ulsteinvik å legge grunnlaget for en sesong som kanskje kan få dem opp i Tippeligaen.

I går imponerte en rekke tidligere Hødd-spillere på øverste nivå. Pål André Helland herjet for Rosenborg, mens Adama Diomande scoret for Stabæk og Robin Shroot i Sogndal.

I tillegg var Sivert Heltne Nilsen delaktig i Vålerengas seier over Strømsgodset, mens Ørjan Nyland spiller for Molde i kveld.

Men ingen av Moltus tidligere lagkamerater ofret like mye som ham selv i årets serieåpning i norsk fotball.

SMIL: Hødd-stopper smilte bredt etter tre poeng og én tann i manko. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
SMIL: Hødd-stopper smilte bredt etter tre poeng og én tann i manko. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer