Steffen med fantastisk statistikk

- Både hode og kropp på plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Steffen Iversen (30) gjorde det meste riktig i de 45 minuttene han spilte på nasjonalarenaen onsdag kveld.

NORGE - UNGARN 4-0 (1-0)
Ullevaal stadion, 19.198 tilskuere

Mål: 1-0 Steffen Iversen (22), 2-0 Daniel Braaten (58) 3-0 John Carew (60), 4-0 Carew (79).

Dommer: Eduardo Iturralde González, Spania.

Gult kort: Erik Hagen (29), Norge, Tamás Hajnal (29), Ungarn.

Norge (4-3-3): Håkon Opdal – Jarl André Storbæk, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise – Bjørn Helge Riise, Martin Andresen, Christian Grindheim (Kristofer Hæstad fra 46.) – Steffen Iversen (Daniel Braaten fra 46.), John Carew, Morten Gamst Pedersen (Thorstein Helstad fra 83.).

Ungarn (4-3-1-2): Zoltán Végh – Zoltán Szélesi, Béla Balogh, Roland Juhász, Vilmos Vanczák – Ákos Buzsáky (Krisztián Vadócz fra 85.), Balázs Tóth, Dániel Töszer – Tamás Hajnal – Zoltán Gera, Tamás Priskin (Tibor Tisza fra 73.).

Han vant dueller i lufta, spilte flott fram medspillere og scoret det viktige førstemålet med hodet etter en Martin Andresen-corner.

Men det var ikke spesielt overraskende at det var nettopp Steffen som puttet det målet. Han har vist seg veldig målkåt denne våren, og har nå seks mål på åtte Tippeliga-kamper og to mål på to landskamper.

- Det er en bra statistikk. Spesielt med tanke på at jeg har vært i så dårlig form, sier Iversen til Dagbladet.no og trekker på smilebåndet.

- Roligere i hodet

Rosenborg-spissen ble kritisert før og i starten av sesongen. Formen var langt unna, ble det sagt.

Steffen svarte kritikerne med å begynne å banke inn mål, og han er nå toppscorer i Tippeligaen. Det kan han fort vært når sesongen er over også.

- Kroppen føles bedre og bedre, og da blir du roligere i hodet også.

KONGE I LUFTA: Steffen Iversen raget høyest i lufta på corneren til Martin Andresen, og stanget inn Norges ledelse. Foto: EIRIK H. URKE / DAGBLADET.NO
KONGE I LUFTA: Steffen Iversen raget høyest i lufta på corneren til Martin Andresen, og stanget inn Norges ledelse. Foto: EIRIK H. URKE / DAGBLADET.NO Vis mer

- Betyr det mentale så mye?

- Nei, det betyr ikke så mye for meg, men det er viktig at kroppen henger med, sier Iversen.Etter scoringen feiret Steffen med noe som så ut som luftgitarspilling. Det var det også.

- Vi har jaktet på et sånt gitarspill til PlayStation (Guitar Hero) de siste dagene, men ikke fått tak i det. Derfor har vi spilt mye luftgitar i gangene på hotellet.

Ut med skade

Dessverre måtte han gi seg i pausen, etter at han fikk seg en smell i ribbeina halvveis inn i 1. omgang.

- Det ble bare verre og verre, men forhåpentligvis er jeg bedre torsdag, slik at jeg kan spille mot Fredrikstad på søndag.

Daniel Braaten kom inn for Steffen, og da fikk også Norge mer fart på topp. Braaten takket for tilliten og scoret 2-0-målet.

Da Iversen gikk ut gikk Norge bort fra den nye 4-3-3-formasjonen. Steffen forteller at han har trivdes god i sin nye rolle på høyresida i angrepet.

- Jeg har kost meg i den litt frie rollen, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer