Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Steffen mot gullkamerater

Starter kveldens kamp på Ullevaal.

• Følg VIF - RBK direkte klokka 20

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Den siste uka har sportsnyhetene handlet om spesielt én mann: Den 29 år gamle Rosenborg-spissen Steffen Iversen.

Og det er ikke fordi han vant gull med Vålerenga i fjor høst og i kveld skal møte gamle lagkamerater på Ullevaal Stadion.

Det er på grunn av konflikter begge lags supportere har og har hatt med 29-åringen.

Uheldig sang

Spissen slo gjennom for Rosenborg på midten av 1990-tallet og reiste deretter til England. Da han kom hjem til Norge for snart to år siden, landet flyet hans i Oslo og ikke Trondheim.

Etter halvannen sesong i Vålerenga, ble han kontaktløs. I februar vendte han tilbake til Rosenborg, men ikke alle hjerter gledet seg.

Supporterne i Kjernen husket nemlig at Iversen sang «Rosenborg er ræva» sammen med VIF-fansen, og var mildt sagt forbannet over hjemkomsten.

TILBAKE PÅ LERKENDAL: Steffen Iversen scoret på straffe mot Start for seks dager siden. Foto: SCANPIX
TILBAKE PÅ LERKENDAL: Steffen Iversen scoret på straffe mot Start for seks dager siden. Foto: SCANPIX Vis mer

Det tv-klippet ble i kveld vist på storskjermen på Ullevaal, noe som førte til stor jubel fra de delene av tribunene som ikke var kledd og sort og hvitt.

- Dette skjedde i en presset situasjon, hvor jeg sto sammen med 400 Vålerenga-supportere. Det var selvfølgelig feil av meg, men der og da var det vanskelig å gjøre noe annet. Husk at jeg har vokst opp i både Vålerenga og Rosenborg, så begge klubbene betyr mye for meg, sa Steffen til Dagbladet da han skrev under for RBK.

De siste dagene har VIF-Klanen gått kraftig ut mot Iversen. Han er ingen helt lenger og de mener Vålerenga er et bedre lag uten Steffen.

- Jeg synes det bare er bra de bruker energi på meg. Det kommer de sikkert gjøre på søndag også, men de burde jo prioritere sine egne. At de ikke gjør det er bare positivt for Rosenborg, sa Iversen til Dagbladet før helga.

Viktig VIF-kamp

Før denne runden toppet Rosenborg tabellen igjen, etter en svært tung vårsesong i fjor. Trønderne har tre poeng mer enn Vålerenga, som har slitt så langt i år.

Klubben har bare scoret ett mål på de to første kampene, og de regjerende seriemesterne trener sårt en trepoenger.

Vålerenga har gjort flere endringer på laget siden sist. Tom Henning Hovi og Magne Hoseth er satt ut, og inn kommer Ardian Gashi og Morten Berre. Freddy dos Santos starter på topp og Daniel Fredheim Holm dyttes ned på venstrekanten.

Slik starter de to lagene i kveld:

Vålerenga: Arni Gautur Arason - Jarl André Storbæk, Ronny Johnsen, Kjetil Wæhler, Allan Jepsen - Morten Berre, Thomas Holm, Ardian Gashi, Daniel Fredheim Holm - Christian Grindheim - Freddy dos Santos.

Rosenborg: Lars Hirschfeld - Christer Basma, Vidar Riseth, Miika Koppinen, Mikael Dorsin - Frode Johnsen, Jan Gunnar Solli, Per Ciljan Skjelbred - Karim Essediri, Steffen Iversen, Daniel Braaten.

VÅLERENGA-HELT: VIF-supporterne kledde av Steffen etter gullkampen mot Odd i fjor høst.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling