Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cupen

Steffen om RBK-hån: - Jeg løy ikke

Sist gang han møtte Rosenborg med en annen klubb, slo han dem i serien. «Rosenborg er ræva», sang han med Vålerenga. Nå vil Steffen Iversen vise null nåde igjen.

TRENERKARRIERE: Steffen Iversen har trent Trygg/Lade siden desember. I kveld får klubben storfint besøk av Rosenborg. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TRENERKARRIERE: Steffen Iversen har trent Trygg/Lade siden desember. I kveld får klubben storfint besøk av Rosenborg. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg møter i kveld Trygg/Lade i første runde i cupen. Trener for 4.-divisjonsklubben er Steffen Iversen (41), en av Rosenborgs mest kjente spillere gjennom tidene.

Men tro ikke at Iversen og hans spillere har tenkt å stå med lua i hånda når storebror i Trondheim kommer på besøk. Iversen har spilt mot Rosenborg tidligere - som Vålerenga-spiller - og vunnet. Året var 2005, sist gang Vålerenga ble seriemester.

Iversen utelukker ikke en cupbombe i kveld. Den gang - som Vålerenga-spiller - skapte han oppstandelse da han sang «Rosenborg er ræva» sammen med lagkameratene.

- Jeg har vært med å slå Rosenborg før. Så hvorfor ikke nå også? sier en offensiv 4.-divisjonstrener til Dagbladet.

- Ja, mange husker at du sang «Rosenborg er ræva» på Vålerengas sølvfest i 2004?

- Da var jeg i Vålerenga. Og de var ræva. Så jeg løy ikke, sier han. Og setter opp et smil.

Giftbombe

Iversens hån var som å slippe en giftbombe over Lerkendal. At en av deres tidligere yndlinger sto på en scene i Oslo og raljerte, var drøy Lerkendal-kost.

HANS NYE HJEMMEBANE: Steffen Iversen utenfor klubbhuset til Trygg/Lade. Kontrastene til Lerkendal er store. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HANS NYE HJEMMEBANE: Steffen Iversen utenfor klubbhuset til Trygg/Lade. Kontrastene til Lerkendal er store. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Med et glimt i øyet antyder Trygg/Lade-treneren at det kan bli en reprise av sangen hvis laget sender Rosenborg ut av cupen i kveld

I et intervju i Dagbladets papiravis i dag - og på Dagbladet Pluss - kan du lese hva som førte 41-åringen til Trygg/Lade og hva som er ambisjonene videre.

Kontrastene er enorme til det han opplevde i spillerkarrieren. I tillegg til Rosenborg var han i Tottenham, Wolverhampton, Crystal Palace og - altså - Vålerenga.

På spørsmål fra Dagbladet - om hva han rangerer høyest i karrieren - svarer han gullet med Vålerenga i 2005.

Setter høyest

- Jeg har fått være med på så mye. Men Vålerenga-gullet står ganske høyt, det må jeg si. Det er faktisk det jeg tror jeg setter høyest.

- Hvorfor det?

- Det har alltid vært kniving mellom Vålerenga og Rosenborg. Det er min andre klubb. Vi stoppet gullrekka til Rosenborg. Det var veldig spesielt. Da jeg var i Rosenborg, var gull en vane. Jeg husker da vi vant i 1995. Det var ingen som jublet. Noen spurte om vi ikke skulle ut og feire. Men det var heller sånn: «Nei, vi drar hjem.»

Iversen fortsetter:

- Da Vålerenga vant, ble hele byen snudd på hodet. 30 000 mennesker sto utenfor rådhuset. Det setter et sterkere minne i hodet.

Hemmelighetsfull

Treneren har en plan for hvordan han kan skrive et nytt eventyr i kveld, men vil verken røpe taktikk eller system. Ei heller om han vil sette innpå seg selv. Uansett utfall vil kampen trolig bli husket som «folkefesten på Lade».

VENTER STORINNRYKK: Steffen Iversen i samtale med daglig leder Kjell Løvseth. I kveld ventes storinnrykk på Lade i Trondheim. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VENTER STORINNRYKK: Steffen Iversen i samtale med daglig leder Kjell Løvseth. I kveld ventes storinnrykk på Lade i Trondheim. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Det er helt fantastisk å være her. I alle fall etter at vi fikk Rosenborg i cupen. Alle steder hvor jeg går sier folk: «Å, så artig det blir på torsdag. Masse lykke til.» Det fikk du egentlig ikke så mye av da du var i Rosenborg. Da var sånne kamper mer en vanesak.

Iversen fortsetter:

- Vi satser på 2000-3000 tilskuere. Det er ikke sikkert vi får plass til alle rundt banen. Jeg håper at halvparten av dem som har sagt at de kommer gjør det.

- Dette er fantastiske inntekter for klubben. Vi har et mål om å rykke opp til 3. divisjon. Da tror jeg denne kampen kan gjøre ganske store utslag på budsjettet.

Sju medlemmer

Daglig leder i klubben, Kjell Løvseth, gir oss følgende opplysninger om koblingen mellom Trygg/Lade og Rosenborg:

- Sju medlemmer av klubben vår har spilt offisielle A-landskamper for Rosenborg, forteller han.

- Fra Lade IL: Knut Torbjørn Eggen og Ole Erik Fremo. Fra Tryggkameratene: Arve Aspaas og Trond Hansen. Etter at klubben ble slått sammen til Trygg/Lade: Per Ciljan Skjelbred, Michael Kleppe Jamtfall og Emil Røkke.

Kampstart i kveld: Klokka 18.00.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling