Steffen på nachspiel natta før samling

På byen med fotballvenner.

(Dagbladet.no): Søndag var Steffen Iversen på cupkampen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt. Etterpå gikk han på byen med fotballkamerater fra de nevnte klubbene og Stabæk, melder VG.

Selskapet var på utestedet Living Room, som ligger rett ved siden av Saga kino. Seinere havnet Iversen ifølge avisa på nachspiel sammen med flere av fotballkompisene.

Iversen skulle møtt opp til landslagssamling klokka 12.00 på Hotel Bristol i Oslo i går. Der var han ikke. Han ble heller ikke funnet på hotellrommet, og svarte ikke på telefonen.

Da de øvrige spillerne klokka 14.30 satt i bussen som skulle ta dem til Ullevaal stadion og pressetreff og trening, var Iversen fortsatt ikke på plass. Etter en god stund med venting fikk de beskjeden om at Iversen var sendt hjem.

Skuffet Hareide

De andre spillerne ønsket ikke å kommentere hjemsendingen overfor pressen i går. Alle spørsmål ble dirigert videre til Åge Hareide.

Og budskapet fra landslagssjefen var klart. Han forventer bedre av sine utvalgte menn:

- Jeg blir skuffet. Vi bruker mye tid på forberedelser og legger vekt på ryddighet, sa han.

PÅ NACHPIEL: Steffen Iversen var på nachspiel med fotballvenner kvelden før landslagssamling, ifølge VG. Resultatet var at han forsov seg, noe som igjen førte til hjemsendelse. Foto Heiko Junge, Scanpix
PÅ NACHPIEL: Steffen Iversen var på nachspiel med fotballvenner kvelden før landslagssamling, ifølge VG. Resultatet var at han forsov seg, noe som igjen førte til hjemsendelse. Foto Heiko Junge, Scanpix Vis mer

Overfor Dagbladet avviser Hareide at alkoholinntak var en del av begrunnelsen for beslutningen om å sende hjem trønderen.

- Det går på disiplin. For å spille på landslaget, må du kunne klokka. Vi begynner der. Han forsov seg til møtetida klokka 12.00, sier landslagssjefen.

Hva som var grunnen til forsovelsen spiller egentlig ikke så stor rolle for Hareide.

Også i forbindelse med uttaket av troppen til forrige landskamp mot Uruguay varslet Åge Hareide at han kom til å stramme tøylene.

- Vi vil ha best mulig fokus når vi forbereder oss, og etter noen dårlige opplevelser blir det en kraftig innskjerping på det, sa landslagssjefen.

I går måtte han markere at han mente alvor.

Steffen på nachspiel natta før samling
VAR STRENG: Åge Hareide har stilt strengere krav til disiplin. Dermed kunne han ikke annet enn å sende hjem Steffen Iversen i går.
VAR HER:</B> Steffen Iversen og flere andre fotballspillere var på utestedet Living Room i Oslo søndag kveld.