Steffen slo til på Boxing Day

Steffen Iversen (26) fikk signert boksehanske av Muhammad Ali og Sugar Ray Leonard av kjæresten til jul. Og det var nettopp på Boxing Day i England han scoret sitt første mål for sesongen.

Tre minutter før full tid skallet Iversen inn utlikning til 2-2 - og sørget for at Tottenham nå er ubeseiret de siste seks kampene.

- Det var godt å få inn den første for sesongen, sier en svært tilfreds Steffen Iversen til Dagbladet - mens han gjør klar middag til hele familien. Rester etter ribbesteika julaften og kalkunen 1. juledag skal til pers.

Familien var svært nære på å ha en skikkelig matchvinner til bords. På overtid traff Iversen med et brassespark, men ballen ble reddet på streken.

- Det var veldig surt at den ikke gikk inn. Det ville vært veldig artig, sier Iversen.

For det har ikke vært enkelt å hete Iversen i Tottenham denne sesongen, hvor manager Glenn Hoddle har fire- fem klassespisser å velge mellom. Steffen har bare fire kamper fra start denne sesongen. 11 som innbytter.

- I bra slag

I et stort Dagblad-intervju like før jul sa Steffen at han ønsket seg kamper til jul. Og han har blitt hørt av julenissen - i Glenn Hoddles skikkelse:

Lille julaften spilte han fra start - og fikk 71 minutter på banen - da Tottenham imponerte med en sterk 3- 2-seier borte mot Manchester City.

I går kom han inn i det 61. minutt.

- Det er godt å endelig få litt tid på banen. Det er enklere å få utrettet noe da enn når du kommer inn to- tre minutter på slutten, sier Steffen Iversen.

26-åringen har likevel ikke latt seg stresse av måltørken som endte i går.

- Jeg har jo knapt fått mulighet til å score tidligere i sesongen. Derfor har det heller ikke stresset meg. Men jeg er klar for flere scoringer. Både laget og jeg er i bra slag, og vi har gjennomført en ålreit sesong så langt.

Tøff kamp

Han ble litt skuffet over ikke å få fornyet tillit fra start i går.

- Jeg ønsker å spille så mye som mulig og håpet naturligvis å få spille fra start i denne kampen også. Men det er bare å stå på videre, og forhåpentligvis hjelper det litt på min situasjon med en scoring, sier Iversen.

Men kampen om spilletid blir ikke noe mindre i tida som kommer. Teddy Sheringham er tilbake fra kneskade og spilte fra start i går. Og Les Ferdinand kom inn samtidig som Iversen i går. Robbie Keane er i øyeblikket ubestridt som førstevalg på topp.

Og det var nettopp Keane som ga Tottenham håp med sin redusering i det 67. minutt, etter at Jason Euell ga Charlton en 2- 0-ledelse med sine fulltreffere i det 14. og 49. minutt i London-derbyet. Charlton var på vei mot sin femte seier på de sju siste før Iversen ordnet poengdeling i det 87. minutt.

Likevel føler Iversen at Tottenham burde tatt alle tre poengene i går.

- Vi hadde et skikkelig trøkk de siste ti minuttene og hadde sjanser nok til å vinne.

Ali-hanske

2. juledag er den store festdagen i engelsk fotball - kalt Boxing Day. Men Steffen hadde en stor dag på selve julaften også. Da overrasket kjæresten Anna Crane trønderen med to hardtslående julegaver.

- Jeg fikk signerte boksehansker av Muhammad Ali og Sugar Ray Leonard. Det er den beste presangen jeg har fått.

- Er du boksefantast?

- Jeg følger litt med. Var blant annet over for å se Lennox Lewis og Mike Tyson, sier Iversen - som nå satser på å slå skikkelig fra seg foran mål resten av sesongen.

SLO TIL: Steffen Iversen utliknet mot Charlton. I tillegg til scoringen var trønderen nest sist på ballen ved Tottenhams første mål, og han være nære på å bli matchvinner med et brassespark som ble reddet på streken. Arkivfoto: SCANPIX