SYK: Steffen Tangstad er rammet av en nervesykdom. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad
/ NTB scanpix
SYK: Steffen Tangstad er rammet av en nervesykdom. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpixVis mer

Bokseren Steffen Tangstad

Steffen Tangstad rammet av nervesykdom: – Kan ikke gå ut uten gåstol

Tidligere tungvektsbokser Steffen Tangstad har mistet følelsen i hendene og føttene. Han snakker ut om sin nervesykdom i et intervju med Tønsbergs Blad.

59-åringen er rammet av polynevropati. Det er en sykdom som gjør at perifere nerver i kroppen leder nervesignaler dårlig.

- Jeg har ikke følelse i føttene og fingrene, og jeg kan ikke gå uten gåstol. Jeg kan heller ikke skrive med penn og papir og det er vanskelig å lage mat. Jeg har problemer med å holde rundt kopper og glass. Det er ikke noe kraft, sier Tangstad til Tønsbergs Blad.

Han merket de første symptomene for halvannet år siden. Sykdommen skyldes ikke Tangstads boksekarriere.

- Utvikling av polynevropati kan ha mange årsaker, men boksing er ikke en av dem, sier overlege Sigrid Svalheim på nevrologisk avdeling på Rikshospitalet til TB.

Tangstad ble europamester i tungvekt i 1984 og 1986. I sistnevnte år bokset han også om VM-tittelen mot Michael Spinks i Las Vegas. Han er den eneste nordmannen som har bokset en slik kamp. Det ble tap på teknisk knockout i 4. runde. Tangstad la opp som bokser etter dette.

- Jeg var i grunnen ferdig med boksingen før jeg gikk inn i ringen den lørdagskvelden. Jeg var akkurat blitt pappa for første gang, og da jeg tapte var en epoke over. Det eneste jeg tenkte på var å komme meg hjem og starte et nytt liv, sa Tangstad i et intervju med NTB i 2016.