Steffen taper aldri

Iversen har ikke tapt en fotballkamp på over ett år.

MÜNCHEN (Dagbladet.no): Det er liten tvil om hvem av spillerne som er i besittelse av størst porsjon vinnerkultur for tida.

Steffen Iversen har ikke tapt en obligatorisk fotballkamp siden han kom til Vålerenga i fjor sommer.

Sist gang Steffen tapte en fotballkamp av betydning, var 14. mars i fjor, hans siste kamp i England. Da gikk Wolverhampton på en 0-4-smell mot Aston Villa.

Det er over ett år siden!

- En god følelse

I denne perioden har Steffen spilt 18 Vålerenga-kamper i serie og cup og fire landskamper.

Selv tar han saken med knusende ro og tror ikke det har så mye å si.

- Vi har jo ikke vunnet alle de kampene. En del av dem har endt uavgjort, sier Iversen til Dagbladet.no.

VINNENDE GUTT: Steffen Iversen vinner og vinner. Også for miljøet er han en vinner - her smitter smilet hans over til John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen (bak). Foto: Scanpix
VINNENDE GUTT: Steffen Iversen vinner og vinner. Også for miljøet er han en vinner - her smitter smilet hans over til John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen (bak). Foto: Scanpix Vis mer

Han avviser likevel ikke at det kan slå positivt ut på onsdag når Norge gjester Moldova i VM-kvalifiseringen.

- Det er jo alltid viktig å ta med seg en god følelse til slike kamper, og det har jeg.

Dagbladet.no har gått gjennom de siste kampene landslagsgutta har spilt på klubblaget for å sjekke hvem som drar med seg en positiv vinnerkultur til samlingen:

Thomas Myhre

Sunderland

Østfoldingen har gått seirende ut av de seks siste Sunderland-kampene, og laget ligger på topp i The Championship. Han er et klart førstevalg i klubben, og slipper inn lite mål på et godt lag.

Espen Johnsen, Christer Basma, Vidar Riseth, Ståle Stensaas, Jan Gunnar Solli og Daniel Braaten

Rosenborg

Trønderne har vunnet tre av fem Royal League-kamper etter jul, og har spilt én uavgjort. I treningskampene tidligere i vinter gikk imidlertid RBK på noen stygge tap, men i de siste RL-kampene har ikke klubben sluppet inn så mange mål som tidligere. Trønderne fikk en opptur da de slo de svenske mesterne Malmö.

Knut Borch

Tromsø

Nordlendingene slet i Royal League, og vant ikke en eneste kamp. Borch slapp inn sju mål på de siste RL-kampene, men skylden ligger natruligvis ikke bare på ham. I treningskampene har det gått opp og ned, men TIL tapte 2-0 mot Rosenborg sist - en kamp Borch for øvrig storspilte i.

Claus Lundekvam

Southampton

Bergenseren har fire seire og fire uavgjorte på de siste kampene sine med Southampton. Hadde klubben sanket like mange poeng hele sesongen hadde de ikke ligget så langt nede på tabellen.

Erik Hagen

Zenit St. Petersburg

Har fått en god start i Russland med to seire og tabelltopp etter to kamper. Han har også - som Steffen Iversen - en lang rekke kamper uten tap med Vålerenga i bagasjen fra i fjor høst.

Brede Hangeland

Viking

Spilte uavgjort mot Bryne sist, og før det tapte Viking med Hangeland på laget 1-0 mot Wycombe. Før dette var han med på 4-0-seieren mot Molde. Vekslende Viking-resultater i vinter, men Hangeland har ikke spilt så mye på grunn av en lårskade som satte ham ut i tre måneder.

John Arne Riise

Liverpool

24-åringen står med seks seire på de ti siste kampene med Liverpool. Tre av kampene har endt med tap. John Arne har spilt fast på Liverpool denne sesongen, og har til tider vært veldig toneangivende. Han har puttet sju ganger siden julaften.

André Bergdølmo

Borussia Dortmund

Gultrøyene har fem seire på de siste ti kampene, og ligger på 11. plass i Bundesliga. Bergdølmo sliter i klubben, og har spilt veldig lite denne sesongen. På de siste seks kampene har han bare to innhopp, begge i det 90. spilleminutt.

Morten Gamst Pedersen

Blackburn

Tapte forrige helg mot Arsenal på hjemmebane, men Blackburn har vist stigende form etter jul - ikke minst i FA-cupen. Før Arsenal-kampen spilte Morten Gamst Pedersen seks klubbkamper på rad uten tap.

Raymon Kvisvik

Brann

Østfoldingen var stor mot Vålerenga, men Brann har bare én seier på de fem siste i Royal League. Ubeseiret i treningskampene, hvor de blant annet har slått Rosenborg 3-1.

Trond Andersen

Aalborg

Den danske klubben har plukket fire poeng etter at sesongen startet igjen tidligere denne måneden. De siste kampene i november før hvilen endte med to seire og to tap.

Petter Rudi

Molde

Blåtrøyene hadde tre strake tap i treningskampene, før de spilte 0-0 mot Sogndal nå sist. Molde har sluppet inn mye mål, men Rudi har i det minste scoret tre mål på de fem siste kampene.

Tommy Svindal Larsen

Nürnberg

Klubben har bare tre seire på de siste ti kampene, og ligger seks poeng over nedrykksstreken. Svindal Larsen er kaptein og fast på laget.

Magne Hoseth

FC København

Har to strake 4-0-seire i serien, men røyk på sitt første Royal Legue-tap borte mot Malmö for en drøy uke siden. Hoseth rapporteres å være i god form, og har absolutt etablert seg i den danske hovedstaden nå.

Azar Karadas

Benfica

Er den spilleren på landslaget som er nærmest et seriemesterskap. Klubben leder med seks poeng, når åtte runder gjenstår. Han har spilt i de fleste kampene, og står bokført med fire seriemål.

Sigurd Rushfeld

Austria Wien

Rush har puttet 16 mål på 20 seriekamper denne sesongen, og har bidratt sterkt til at laget ligger på 2. plass i serien og er i kvartfinalen i UEFA-cupen. Han nettet også to ganger i treningslandskampen mot Malta i begynnelsen av februar.

John Carew

Besiktas

Besiktas har åtte seire på de ti siste kampene, og ligger på fjerdeplass i tyrkiske Super League. Carew er toppscorer med ni mål, og har startet 16 kamper denne sesongen - men han har ikke spilt de to siste kampene.

GOD I ENGA: Steffen Iversen.