Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Steffen Thoresen utestengt i 20 kamper

- Litt sjokkert, sier VIF-spilleren.

OVERFALT LØRENSKOG-SPILLER: Steffen Thoresens oppførsel frambringer en kraftig dom fra ishockeyforbundet. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
OVERFALT LØRENSKOG-SPILLER: Steffen Thoresens oppførsel frambringer en kraftig dom fra ishockeyforbundet. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

Norges Ishockeyforbund har ilagt VIFs Steffen Thoresen 20 kampers utestengelse etter matchstraffen mot Lørenskog.

Fem kamper er betinget straff, skriver forbundet i en pressemelding.

Bakgrunnen for straffen er overfallet på Lørenskog-spiller Eerikki Koivu 8. mars,

— Jeg ble litt sjokkert, men som jeg har sagt før tar jeg den straffen jeg får. Det er bare å trene hardt for å komme tilbake, sier Steffen Thoresen til NTB.

Vålerengas Thoresen gikk hardt i ryggen på Lørenskogs assisterende kaptein Koivu, som ble liggende med ansiktet ned mot isen. Likevel begynte Thoresen å slå løs mot hodet hans.

— Jeg synes selvsagt at straffen er streng, og for meg er selvsagt en slik straff kjedelig. Jeg har knapt stått over en kamp på tre år, og jeg har omtrent ikke vært skadet heller. Det kommer til å plage meg stort å måtte se så mange kamper fra sidelinjen, sier Thoresen.

VIF-leder Jan Tore Kjær sier til Dagbladet i ettermiddag at klubben aksepterer den harde straffen mot klubbens spiller.

- Nå velger man å statuere et eksempel, og da får vi heller velge å ta det som en positiv greie, ta det til etterretning og se videre. For idrettens skyld kan det være bra for yngre utøvere å se at dette ikke har noe med idretten å gjøre, sier Kjær.

- 15 kamper er mye, er det for strengt?

- Det er klart, ofte har forbundet sagt at konsekvensen av handlinga skal ha betydning for straffen. Her fikk ikke handlingen konsekvenser, ettersom Koivu var på banen igjen kampen etter. Men handlinga er så usportslig at en streng straff er på sin plass, så får andre eksperter mene noe om den er for streng.

- Har Thoresen blitt straffet internt?

- Vi har sagt at vi skulle vente på straffen utenfra. Han har selvfølgelig fått klar beskjed, men han har også fått streng straff i media i form av oppmerksomheten, og 15 kamper er veldig mye sånn sett. Vi får se om det da er nødvendig med ytterligere straff, men det tar vi internt på kammerset i så fall, sier Kjær.

Fengsel-overfall Bildene av Thoresens slag mot Koivu vekket sterke reaksjoner, dommer Ole Stian Hansen forteller at han ble dårlig av å se på Thoresens oppførsel.

- I mine 17 år som elitedommer har jeg ikke sett noe liknende, heldigvis. Jeg fikk en vemmelig følelse. Det var ikke bra i det hele tatt. Jeg vet ikke hvor mange ganger han slo. Men det var flere slagserier, sa Lillehammer-dommeren til Romerikes Blad.

- Det er jo slikt man havner i fengsel for, sa Lørenskogs sportssjef Atle Olsen.

Thoresen beklager senere sin oppførsel via en pressemelding.

- Slike ting har ikke noe med sporten vår å gjøre, og jeg erkjenner i ettertid at det var en dum handling. Jeg er lettet over å høre at det går bra med Koivu, sa Thoresen.

Kan anke Det ble spekulert i at VIF-spilleren skulle få minst 10 kampers karantene, fordi ellers kunne disiplinærutvalget tatt saken.

Nå ble det 15 fra domsutvalget - eller 20 dersom Thoresen ikke klarer å holde seg innenfor regelverket og drar på seg en ny matchstraff i 2011/2012-sesongen.

Ifølge ishockeyforbundet kan Thoresen anke straffen til appellutvalget, men både Thoresen og Kjær sier det ikke er aktuelt.

- Vi sa på forhånd at vi tar den straffen vi får. Handlinga hører ikke idretten til, derav straffen også. Derfor er det heller ikke snakk om noen anke fra vår side, sier Kjær.

- Domsutvalget består av profesjonelle folk. De har sett på bildene, og i domsutvalget finner du en rekke flinke folk som forstår seg på ishockey. Jeg var selv med på noen møter med dem. De har kunnskap om det de driver med, sier Thoresen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media