- Steffen trenger tid for seg sjøl

FORNEBU (Dagbladet): - Steffen Iversen (25) er en nøkkelspiller på mine landslag. Det var han på U21-laget, og det er han på A-laget også. Og det eneste jeg ønsker nå, er at han får en skadefri sesong i England. Det fortjener Steffen, sier Nils Johan Semb.

Tottenham-proffen, som måtte melde forfall til Nederland-kampen etter at broren Mats (22) forulykket med bil i Trondheim natt til søndag, er alltid en av de første spillerne Nils Johan Semb tar ut i en landslagstropp. Det har han vært siden de to ble kjent på U21-laget. Og opp gjennom åra har det utviklet seg et spesielt forhold mellom Steffen Iversen og Nils Johan Semb - så sterkt at landslagstreneren uten å blunke sier at trønderen er en selvfølge på landslaget.

Fordi begge vet at de kan stole på hverandre 100 prosent.

- Jeg har ikke snakket med Steffen etter den tragiske hendelsen, sier Semb til Dagbladet.

- Nå trenger han bare tid for seg sjøl. Men jeg savner ham, klart jeg gjør det. Jeg har jo aldri benket Steffen.

Nils Johan Semb brukte i går mye tid på å forklare hvor sentral Steffen Iversen er i det norske landslaget. Han er nemlig Sembs potet - spilleren som kan brukes på alle plasser framover på banen. Og i tillegg kommer det lagansvaret Tottenham-proffen tar på seg når Norge mister ballen. En jobb Nils Johan Semb beundrer.

- Jeg har jobbet med Steffen i mange år og kan ikke huske at han ikke har gitt ett hundre prosent, sier Semb.

- Alt han gjør er naturligvis ikke like bra, og ofte har han spilt småskadet. Og han er ingen ledertype - det han har ut over fotballkvalitetene, er en utrolig smitteeffekt på resten av laget. Blant annet derfor er han veldig viktig, mener Semb.

Når brorens bilulykke er bearbeidet, vil Steffen Iversen være tilbake for Norge. Det skjer mot Danmark i den første EM-kampen 7. september. Hvis han ikke blir skadet igjen, da.

- Det eneste som har stoppet Steffen, er skadene, sier Nils Johan Semb.

SVEKKET MANNSKAP: I Steffen Iversen og André Bergdølmos (skadet) fravær får ikke Nils Johan Semb det laget han hadde tenkt seg i kveld. - Vi mister litt fleksibilitet, men samtidig får andre vist seg fram. Det er nyttig det også, sier Nils Johan Semb til Dagbladet.