Steffen var konge

Han scoret, var konge i lufta og skaffet straffespark. Steffen Iversen raget et hode over alle andre da grunnlaget ble lagt for den historiske triumfen på Ullevaal onsdag kveld.

Det var mange helter da billetten til neste års EM-sluttspill ble sikret med 4-0 over Slovenia, men det Iversen presterte før pause var rett og slett fenomenalt. Han vant duellene, var spillbar og kom til flere farlige avslutninger. Det var egentlig bare et tidsspørsmål før Tottenham-spilleren skulle score.

18 minutter ut i kampen viste den 22 år gamle trønderen fram spisskompetansen sin. Fra bakerste stolpe headet Henning Berg Andre Bergdølmos corner tilbake i feltet, og der hang Steffen Iversen, lenge etter at motspillerne hadde falt ned. Kaldt styrte han ballen i nettmaskene med pannebrasken.

Som pappa

«Litj-Ivers» var oppsatt på å revansjere innsatsen fra lørdagens oppgjør mot Hellas, og han gjorde det på en måte som si kkert gjorde pappa Odd rørt. Ivers var kjent for å ofre alt i duellene i sin storhetstid, og det resulterte i 19 landslagsmål. Mot Slovenia laget sønnen sitt fjerde, på ti kamper, og historien stopper neppe der.

Etter å ha innledet med en horribel tverrsoverpasning, gikk det bare en vei for Iversen. Han var mye mer aggressiv og spillbar enn i Hellas-kampen, og dermed kom sjansene.

Allerede etter åtte minutter fyrte Steffen av et skudd som keeper måtte slippe. Øyvind Leonhardsen greide ikke å utnytte returen. Ti minutter senere kom målet som ga 2-0 og nødvendig trygghet, og en stuss på et frispark fra Bent Skammelsrud kunne gitt 3-0.

Skaffet straffe

Da Ole Gunnar Solskjær headet inn 3-0 etter en halv time var Steffen igjen i fokus. Han stusset et langt innkast videre til Leo som headet i tverrliggeren. Måltyven Solskjær var framme på returen.

Ti minutter før pause fikk Solskjær en ny sjanse, takket være Iversen. Sistnevnte startet perfekt på en gjennomspill fra lagkameraten og ble lagt ned av keeper. Solskjær misbrukte muligheten fra straffemerket.

Punktum for en fantastisk omgang satte Iversen i siste minutt. Myggen serverte startvippen, og på hel volley dundret Iversen ballen like utenfor.

Med 3-0 å gå på ble de siste 45 minuttene en festlig transportetappe for Norge. Et nytt kapittel i norsk fotballhistorie ble skrevet, og Steffen Iversen vil helt sikkert være med på fortsettelsen i Belgia og Nederland neste sommer.

(NTB)