Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Steffen vil bli historisk

LONDON (Dagbladet): - Ingen nordmenn har scoret på Wembley før, sier Steffen Iversen (21). - Rekdal, sier jeg - i krysset mot England (92) den gangen du holdt på med Norway Cup. - Ja, ja, men jeg snakker om klubbkamper, kontrer Steffen. - Ingen norske har noen gang scoret i en finale......

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og der har du det - den store drømmen. Om en scoring mot Leicester på Wembley i ettermiddag. For Steffen Iversen tenker på mål når han snakker med Dagbladet på sidelinja til boligen ved Tower Bridge og den store elva.

Ligacupfinalen i dag kan nemlig bli hans største opplevelse som fotballspiller.

Sist Tottenham var på Wembley - i FA-cupfinalen 1991 - ble Erik Thorstvedt den første med rødt pass som gikk opp de verdensberømte trappene og fikk hendene på en pokal. Siden det har også Stig Inge Bjørnebye, Frode Grodås og Tore André Flo gått trapper og løpt æresrunder innenfor de historiske murene. For når vi snakker om Wembley og trofeer, så regner vi ikke med Charity Shield og sølvfatet for veldedighet.

- Det er bare pokaler som gjelder, sier Steffen. - Det andre er trening.

Men:

- Det er et lite problem, fortsetter Steffen Iversen. - Jeg er ikke så sikker på at jeg får spille fra start. For når du har vært på benken de to siste kampene, har du ingen grunn til å føle deg trygg.

- Men jeg håper sjølsagt, som bare det.

Inviterte familien

- Hvordan reagerer du hvis du ikke får spille?

- Jeg kommer til å bli veldig skuffet.

Da Tottenham slo ut Wimbledon i semifinalen, ringte Steffen rett hjem til Trondheim og inviterte hele familien til Wembley. Det betyr mor med mann og tre søsken. Men særlig familiært blir det ikke før etter finalen. Fordi Tottenham lader opp på hotell.

- Jeg merker at det er en viktig kamp for oss, sier Steffen. - Du føler det liksom på kroppen. Det skal bli veldig spesielt å komme til Wembley som spiller, sier Steffen.

Roser George Graham

Spør du Tottenham-spillerne som skal levere sølvvarene i dag, er det en grunn til at laget er på Wembley i ettermiddag:

George Graham.

- Han har snudd hele klubben, sier Steffen. - Etter tre dårlige sesonger kom Graham og fikk orden på det. Før Graham var det sløvt - nå er det orden og full innsats på alle treninger.

- Han ryktes å være firkantet og veldig streng?

- Det trodde vi også da han kom. Men George Graham er en helt OK fyr. Og for meg personlig betyr han veldig mye. Den tilliten jeg har fått er viktig, sier Steffen Iversen.

Om tilliten er der i ettermiddag også, vet ikke Steffen noe om. De siste treningene har heller ikke gitt noen klare signaler.

- Håpet mitt ligger i at det ikke har gått så bra framover de siste kampene, sier Steffen. - Det kan ligge en mulighet der.

- Men du må da ha en liten anelse?

- Helt ærlig - jeg har ikke peiling, sier Steffen Iversen.