Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Steffen vil kjempe mot Klinsmann

LONDON (Dagbladet): Tottenham- Arsenal 1- 1. Fansen hyllet Jürgen Klinsmann som selve frelseren under gårsdagens London-derby. Men fra benken så Steffen Iversen at tyskeren på langt nær er av gammel klasse. - Bare en utfordring for meg at han stjeler plassen min nå, sier Steffen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var rene halleluja-stemningen da Jürgen Klinsmann (33) i går løp ut på White Hart Lane for første gang siden våren 1995. I løpet av 30 herlige romjulssekunder fikk Spurs-fansen blåst ut store doser innestengt jubel - hittil i sesongen kvalt av nederlag på nederlag. Men lykkestunden forstummet etter avspark.

For i motsetning til frelseren som ble født for snart 2000 år siden, utrettet ikke Klinsmann så mye som et eneste mirakel i løpet av 90 minutter.

- Klinsmann trenger tid, sier Steffen Iversen, som i går var degradert til innbytter (fikk 23 minutter for Ginola) etter Klinsmanns comeback.

Steffens ønskerolle

- Beklageligvis er jeg ikke hundre prosent ennå. Men det kommer, unnskyldte Klinsmann seg til Sky Sports etter kampen.

Han kan like gjerne unnskylde på vegne av hele laget. Tottenham pøste fantasiløst på med lange baller fram mot den tyske landslagskapteinen fra start til slutt. Han strakk hals og hode det han var mann for i duellene - uten å rekke opp til samme luftrom som Arsenal-stopper Steve Bould. Klinsmann slet i det som må være hodesterke Steffen Iversens drømme-posisjon. Men Spurs-manager Christian Gross tenker ikke slik. Han er like mye ute etter Klinsmanns evne til å fiske fram medspillernes psykiske styrke.

- Allerede i garderoben merket jeg at det var noe spesielt i dag. Klinsmann gikk rundt og snakket med de andre spillerne, han var en stor inspirasjon for de andre, sier Gross.

Det kan tyde på at Steffen må belage seg på en kald vinter langs sidelinja.

Tar opp kampen

Men Steffen akter ikke å fryse fast på reservebenken. Han håper det handler om et høyst midlertidig opplag.

- Jeg ser det ikke som et problem for meg at Klinsmann er tilbake, sier han.

For en unggutt går det nemlig godt an å kombinere respekt for en gammel måljeger med et sug etter å kaste den gamle av lasset.

- Spennende å følge med på hva han gjør på banen, sier Steffen.

- Men han er bare en ny utfordring for meg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!