Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Steffen vraket

Tottenham- Everton 3- 2. Ytterst til venstre sitter Steffen Iversen her på Tottenham-benken i en viktig kamp for første gang siden semifinalen i FA-cupen mot Newcastle 11. april 1999. Åtte klubbkamper med måltørke begynner å straffe seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ville være fint for meg å score i dag.

Sa Steffen Iversen før kampen i går.

George Graham ga ham ikke sjansen.

- Han sa han ville hvile meg etter hardt kampprogram i det siste, sier Steffen til Dagbladet.

Etter tre ligakamper gjorde Spurs-manageren årets første endring i mannskapet. Det gikk utover Steffen Iversen, som ikke har scoret for Tottenham siden 1- 0 scoringen i 2-4 tapet hjemme mot Aston Villa 15. april. Han ble vraket til fordel for Les Ferdinand (33). Og spissveteranen, som startet sin første kamp på over ett år, takket for tilliten. Ferdinand ble matchvinner i det 64. minutt da han flikket inn 3- 2 på et innlegg fra Stephen Clemence.

For Steffen Iversen - fjorårets toppscorer med 17 mål - var ydmykelsen total da han fikk ordre om å gå på banen for Ferdinand i et taktisk bytte tre minutt før full tid.

- Litt skuffende det. Hadde vært bedre å komme inn å spille i alle fall 30 minutter, sier Steffen, som ikke frykter langvarig vraking.

- Det tror jeg helt sikkert ikke skjer, sier han

Men i går var det Ferdinand de 38000 på White Hart Lane hyllet høylytt.

For Iversen gjenstår det derfor å se om gårsdagens vraking blir en vane. Forrige sesong spilte han 43 av Tottenhams kamper fra start. Han var innbytter i pliktløpet mot Crewe Alexandra i ligacupen, og sto over to kamper etter skaden mot Chelsea 6. mars.

Ikke ble han byttet ut mye heller. Iversen spilte gjennomsnittlig 86 minutter i kampene han var på banen.

Nå er Chris Armstrong snart kampklar igjen etter kneskaden som har satt ham ut av spill siden ligastarten. Nyinnkjøpte Sergej Rebrov har tillit, og får det helt sikkert lenge enda. Med Ferdinand tilbake som målscorer ser det svart ut for Steffen, som klaget litt på skade etter Armenia-kampen.

Likevel ble han kalt tilbake til trening i London allerede søndag morgen 10.30.

Til ingen nytte.I går var Iversen benkesliter.

- Det gjør ikke så mye. Og det var jo hyggelig for Ferdinand, sier Steffen.