Steffens bursdagsfest

Ligacupen 4. runde: Liverpool- Tottenham 1-3. Ett minutt og førtifem sekunder inn i feiringa av 22 årsdagen slo Steffen Iversen Stig Inge Bjørnebye i lufta - og scoret. Etter det var alt i orden.

Og da han traff kamerat Alan Nielsen i soloposisjon etter to berøringer, en målgivende manøver som involverte brystet og en strøken volley, var det ikke mer å lure på. Steffen Iversen er frisk.

Den norske Tottenham-spissens bursdagselskap på Anfield Road ble med andre ord av den betydelige typen. Tottenham gikk videre i ligacupen, Steffen Iversen var direkte involvert i samtlige London-mål, og enda bedre: Gutten med de 19 siste månedenes sørgeligste norske fotballkne holdt både kondisjonsmessig og kvalitetsmessig i 90 minutter. Og derfor var Steffen Iversen veldig lykkelig i går kveld.

Og veldig sliten.

Sol Campbell slo den lange crossballen som gjorde Steffen Iversen til en skyskraper ved siden av Stig Inge Bjørnebye. Headinga til 0-1 gjorde i tillegg Liverpool-keeper Brad Friedl veldig lav. For buen var perfekt der ballen søkte seg til det lengste hjørnet.

Det var en hodespiller av format som scoret.

Viljen og sulten i alle situasjoner viste Steffen Iversen da han fikk tåa på den ballen som til slutt endte opp som 0-2. Det var bare et par centimetere fra at han kunne bokført den også. Men berøringa var nok til å presse Liverpool-målvakta til en retur mot beina til John Scales.

Som scoret.

Håpløse Liverpool

Liverpool virket like sjuke som de som er sjuke rundt Anfield. Humøret var bånn, berøringene ille og det taktiske opplegget direkte feil. Får når en kar som Michael Owen ender opp som møtende spiss blir det håpløst.

Da går Liverpool.

I stå.

På 0-2 måtte dagens offentlige avis-slakt på ball-øya - Liverpool-managerne Houllier og Evans - gjøre noe. Og, det de gjorde var klokt. For da Karlheinz Riedle ble satt inn og dyttet fram som tredjemann i angrep, og Øyvind Leonhardsen ble ofret fra den statiske kantposisjonen han misliker så inderlig, ble det litt mer trøkk over hjemmelaget. Og faktisk luktet det 1-2 også.

Helt til Steffen Iversen slo til med sine følsomme berøringer.

Fare for Baardsen

Alan Nielsen bør kjøpe gave til Steffen Iversen for den prestasjonen. Alle på Tottenham bør kjøpe gaver til midtstopper Sol Campbell. Som er best og ønsket av alle med forsvarsproblemer i hele England. Ikke minst Liverpool.

Lørdag tar George Graham med seg Tottenham og kjører ned til Highbury. Der blir det garantert huskestue når den gamle managerhelten - som til slutt ble sparket i skam - vender tilbake med hovedfienden. Og i laguttaket foran lokalderbyet nord i London er Espen Baardsen i fare. Fordi han var litt ruskete i går.

Michael Owen avslørte den norske U-keeperen utafor 16-meteren. Baardsen skulle klarere, men traffbrystet til Owen. Han skjøt ballen i mål.