Steffens gulltupp

På ypperste goalgettervis luktet, trodde, håpet og satset Steffen Iversen på å en ball mange ville gitt opp. Og så tuppet han VIF til seier.

ULLEVAAL (Dagbladet): _|Jeg gamblet på å nå den, sier Vålerengas matchvinner til Dagbladet.

-Samtidig var det mye håp i akkurat det løpet. Men jeg var ikke sikker før jeg fikk tåa på ballen-det var et sekund der da jeg trodde den ene midtstopperen skulle komme foran.


-Nå er vi ett mål foran og har store muligheter til å kvalifisere oss til Mesterligaen.

Og det er derfor Steffen Iversen fortsatt er i Vålerenga. Da utenlandsplanene ble lagt på is i Finland for ei uke siden var det Mesterligaen han tenkte på. Og nå er han altså 1-0 opp og 90 minutter unna å gjøre Vålerenga til Norges lykkeligste fotballag.

Folk med det utgangspunktet selger seg dyrt.

-Vi har mange gode grunner til å være optimister før returkampen om 14 dager, sier Steffen Iversen.

- Vi er trygge bakover og har scoret mål i alle kamper bortsett fra en (0-0 mot FFK) så langt i sesongen. Men når det er sagt _ det kommer til å bli utrolig vanskelig.

-Vi må være minst like gode i Belgia, og kanskje ha litt mer hell i avslutningsfasen, for å gå videre.

MÅLJUBEL: Steffen Iversen ble matchvinner for Vålerenga. Han jublet uhemmet etter scoringen. - Vi har mange gode grunner til å være optimister før returkampen om 14 dager, sier Vålerengaspissen. Foto: Sveinung Uddu Ystad
MÅLJUBEL: Steffen Iversen ble matchvinner for Vålerenga. Han jublet uhemmet etter scoringen. - Vi har mange gode grunner til å være optimister før returkampen om 14 dager, sier Vålerengaspissen. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer

Drømte om 2-0
VIF-trener Kjetil Rekdal var lykkelig og fattet i går kveld. Og litt irritert. Lykkelig for seieren, selvfølgelig, fattet fordi det gjenstår 90 minutter i Brügge, og irritert fordi ledelsen før returkampen ikke er på det dobbelte. For Vålerenga kunne tatt et enda større steg i går kveld.

Med litt mer hell og litt mer presisjon.

-Synd at Ardian Gashis kanonskudd i tverrliggeren ikke går inn, sier Kjetil Rekdal.

- Steffen manglet ikke så mye han heller på å score med hodet før pause. Og derfor blir oppsummeringen min den at, ja, vi gjorde en god kamp.

Men:


- Jeg skulle ønske vi hadde vunnet 2-0.

Tror på bortemål
Vålerengas defensive trygghet er sammen med Steffen Iverensens glitrende scoring grunnlaget for den optimismen Kjetil Rekdal tar med seg til Belgia. På toppen av det har han de siste ukene sett et lag i utvikling.

Og når Tore André Flo får enda 14 dager i skoa bør samarbeidet med Steffen Iversen bli enda bedre.

Med andre ord: Vålerenga har mye å gå på.

-Ja, og det er positivt, sier VIF-treneren.

-Det er godt å se at Tore André er på gang.

Med bakgrunn i statistikken som allerede er nevnt Vålerenga har scoret i 21 av 22 obligatoriske kamper siden seriestart - lukter det mål i Belgia også. Hvis så skjer må Brügge score tre.

- Og der må vi ha fokus, sier Kjetil Rekdal.

- Vi skal selvfølgelig ligge kompakt og trygt i Belgia, vi så jo mot slutten av denne kampen hvor farlige de kan være når de får rom og spille i, men samtidig må vi satse alt når mulighetene byr seg framover. Og derfor er jeg optimist jeg tror nemlig at vi scorer.

Og:


-Her jeg står nå kan jeg ikke se for meg at Brügge skal score tre ganger på oss.

90 millioner
To uker i dag står det om et sted mellom 70 og 90 millioner kroner for Vålerenga. Det er tallene VIF-direktør Kjetil Siem har regnet seg fram til i sitt positive hode.

Og man kan løpe lengre enn langt for disse kronene som kan gi Vålerenga et fundament til å bli en skikkelig storklubb.

Var matchen i går stor så blir returkampen beint fram gigantisk.

-Den største muligheten denne klubben noen gang har hatt, sier Kjetil Rekdal.

-Det må vi bruke til noe positivt. For vi må ikke være redde for å mislykkes.

-Når vi reiser til Belgia må ønske å lykkes.


Brügge-trener Jan Ceulemans kalte 1-0 til Vålerenga «a fucking result». Han vet like godt som alle hvor viktig det er å holde nullen hjemme. Og fordi VIF er defensivt solide vet han også hvilken enorm oppgave laget hans har om 14 dager.

Skal Brügge til Mesterligaen må de score to. Minst.

- Vålerenga er gode, sier Ceulemans.

- De er defensivt trygge og har farlige spillere på topp. Så sjøl om vi bare tapte 1-0 så blir dette veldig vanskelig.

- Vi må spille opp mot vårt absolutt beste for å klare det.