Steffens sjef fikk sparken

Steffen Iversen og Øyvind Leonhardsen har ikke lenger noen manager. I dag fikk George Graham sparken av Tottenhams nye styre.

Sjokkmeldingen kommer bare fem dager etter at Graham førte klubben til semfinalen i FA-cupen. Men i serien har laget skuffet med en 13. plass og bare to seirer siden 2. desember.

Og det er nettopp resultatene som er begrunnelsen fra den nye styreformannen i eierne ENIC.

- Vi har ikke vært fornøyd med resultatene på banen. Det vil ta litt til å vurdere hva som skjer med laget nå, sier styreformann Daniel Levy.

Bare for 16 dager siden fikk Graham beskjed om at ENIC så på Graham som klubbens framtid. Men offentlig skittentøyvasking har gjort forholdet dårligere.

I dag gikk Graham ut i Storbritannias største avis og hevdet at eierne nektet ham penger til nye spillere. Etterpå måtte Graham på teppet til ENIC - og fikk sparken.

- Jeg leser alt vi diskuterte i pressen. Sånn kan vi ikke ha det, sier Levy.

Konflikten spisset seg til etter et møte tidligere i uka. Da var Graham og ENIC bare enige om en én ting:

- Vi ble enige om at vi ikke kan arbeide sammen. Jeg er ikke interessert i å ha noen som ikke er lagspiller og som ikke vil passe på klubbens interesser, sier visestyreformann David Buchler til nyhetsbyrået PA.

Tottenham har varslet en pressekonferanse om Grahams avgang seinere i dag. I morgen møter klubben Coventry hjemme i Premier League.

Sporsdirektør David Pleat, Spurs-manager fra cupfinalen i 1987, overtar ansvaret i klubben inntil videre. Det melder Tottenhams offisielle hjemmeside.

Graham kom fra Leeds for to år siden og har vunnet ligacupen med Tottenham. Før det trente han Arsenal med stor suksess, inntil han ble tvunget til å gå etter at han innrømmet å ha mottatt penger fra den norske agenten Rune Hauge.