- Steike. Er det sant? Det er jo vanvittig bra!

Dag Otto Lauritzen etter Kristoffs første proffseier.

VANT: Alexander Kristoff tok sin første proffseier i De Panne i dag. Foto: AFP Photo/ Dirk Waem / NTB Scanpix
VANT: Alexander Kristoff tok sin første proffseier i De Panne i dag. Foto: AFP Photo/ Dirk Waem / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): 24 år gamle Alexander Kristoff tok i dag sin første proffseier på første deletappe av tredagersrittet De Panne i Belgia.

- Steike. Er det sant? Det er jo vanvittig bra, sier Dag Otto Lauritzen da Dagbladet slo på på tråden kort tid etter Kristoffs seier.

Lauritzen er sist nordmann som vant en etappe i De Panne i 1993, og den tidligere proffsyklisten gleder seg stort over Kristoff nå endelig har fått sin første proffseier.

SPURTVANT: Kristoff knytter neven etter å ha kjørt først over mållinja. Foto: AFP Photo / Dirk Waem / NTB Scanpix
SPURTVANT: Kristoff knytter neven etter å ha kjørt først over mållinja. Foto: AFP Photo / Dirk Waem / NTB Scanpix Vis mer

- De Panne har jeg kjørt mange ganger, og det er beintøft. Det er godt å se at det gror i norsk sykkelsport, sier Lauritzen.

Potensial Lauritzen tror seieren vil gi Kristoff et stort selvtillits-løft.

- Alexander har jo alltid hatt et stort potensial, og er en veldig god spurter. Det er mange som har vært redd for ham i spurter tidligere, men han har kanskje manglet litt erfaring. At han nå vinner er veldig bra for selvtilliten hans. Det betyr enormt mye å vinne, sier Lauritzen.

Kristoff tok over den hvite ledertrøyen i rittet etter en annenplass i går, og forsvarte ledertrøya med seieren i dag.

IMPONERT: Mads Kaggestad gleder seg over Alexander Kristoffs første proffseier. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
IMPONERT: Mads Kaggestad gleder seg over Alexander Kristoffs første proffseier. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

- Det er litt typisk når en først har tatt det steget han gjorde i går. Da fikk han respekt i feltet, slik at han får sitte der han skal sitte for å få den ultimate posisjonen han skal ha i spurten. Jeg tror det ble lettere for ham få en plass der han bør sitte med ledertrøye, for det er en kjempeutfordring for de unge nye som må ha resultater for å få respekt i feltet, sier TV2s sykkelekspert Mads Kaggestad til Dagbladet.

Respekt I tilllegg til å få respekt i feltet, tror de to sykkelekspertene at seieren også vil gi Kristoff mer respekt innad i laget.

- Kristoff hadde en tøff periode i BMC der han ble sendt mye rundt til ritt som kanskje ikke passet ham helt perfekt. Seieren i dag gir ham, i tillegg til viktig selvtillit, respekt internt i laget og det er ikke bare, bare å få den respekten i et russisk dominert lag. Han har nå vist at han er verdt å kjøre for, hadde han ikke vist det kunne han fort endt opp som opptrekker, sier Kaggestad.

- BMC veldig bra lag, men jeg tror det er sunt for Alexander å ikke være der. I Katusja vil han få flere og flere sjanser, sier Lauritzzen.

Tempo-avslutning Senere i dag avgjøres sammenlagtseieren i De Panne på en 14,7 kilometer lang tempoetappe. Hverken Lauritzen eller Kaggestad tror Kristoff klarer å forsvare ledertrøya da.

- Steike... Er det sant? Det er jo vanvittig bra, sier Dag Otto Lauritzen til Dagbladet om Alexander Kristoffs første proffseier. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
- Steike... Er det sant? Det er jo vanvittig bra, sier Dag Otto Lauritzen til Dagbladet om Alexander Kristoffs første proffseier. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Han er jo ikke kjent for å være noen tempokonge, så jeg er nok stygt redd for at det ødelegger for ham i sammenlagsresultatet. Men en etappeseier er uansett veldig, veldig bra, sier Lauritzen.

- Tempo er ikke hans sterkeste side, så jeg tviler på at han klarer det. Men dette er uansett en kjempesuksess, og det er på ingen måte noen nedtur selv om han ikke vinner hele løpet, sier Kaggestad.