Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stein i løypa kan ha ødelagt de beste skiene til Hegle Svendsen

- Håper det har gått bra.

STEINETE: Emil Hegle Svendsen i aksjon i Östersund. Men de vanskelige forholdene kan ha ødelagt skiene. Både han og Ole Einar Bjørndalen kan rapportere om mye stein i løypene. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND/NTB SCANPIX
STEINETE: Emil Hegle Svendsen i aksjon i Östersund. Men de vanskelige forholdene kan ha ødelagt skiene. Både han og Ole Einar Bjørndalen kan rapportere om mye stein i løypene. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND/NTB SCANPIX Vis mer

ÖSTERSUND (Dagbladet): Det er ingen tvil om at det ennå vil ta litt tid før vinteren kommer til Östersund for alvor.

Da guttene lørdag gikk sin jaktstart, var det bare i de oppmerkede traseene det var hvitt, og både Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen kan fortelle om vanskelige forhold og stein i sporet.

- Bruker de beste På spørsmål fra Dagbladet om han brukte sine beste ski i dag, svarer Svendsen at han gjorde det. Men at det også kan ha hatt sin pris.

- Vi bruker de beste skiene, men vi vil jo helst ikke ødelegge skipar. Vi får håpe det har gått bra med dem, sier han.

- Det er ganske dypt med løssnø i bakkene og en del stein. I tillegg var det nærmest skiicross opp til vanntårnet. Skikkelig vanskelige forhold. Har nok vært utfordrende for dem med det været som har vært. Jeg kjente det lugge til et par ganger så vi får høre hva smørerne sier.

Fryktelig mye stein Bjørndalen biter seg også merke i at forholdene kunne vært bedre, men sier samtidig at han forsikret seg om at utstyret ble ivaretatt.

- Det var fryktelig mye stein. Vi har to par som vi har testet over en lengre periode som vi ikke tør å bruke på dette føret, sier han.

Det får Hegle Svendsen til å flire.

- Ole har litt mer oversikt over skiparken sin enn vi andre. Vi andre bare går vi, mens han er litt mer ordentlig, sier han med et glis.

- Kan hende de blir kasta etter helga. Hvem vet. Da må vi få inn noe nytt.

Samarbeidsjakt Stein eller ei, det ble ikke det helt store å skrive hjem om resultatmessig for de norske guttene på lørdag.

Svendsen ble beste nordmann på en sjuendeplass, mens Bjørndalen ble nummer åtte.

I morgen er det jaktstart hvor de to norske har store planer om å samarbeide. Bare sju sekunder skiller de to i jakten på pallplass.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling