Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stein Ørn: - Det er helt hårreisende

Kristoffs trener tror laget blir suspendert etter ny positiv dopingprøve.

(procycling.no) Fredag ettermiddag kom nyheten om at Eduard Vorganov hadde avlagt en positiv A-prøve for bruk av meldonium. Da procycling.no tar kontakt med Stein Ørn, Alexander Kristoffs trener, er han i harnisk over den positive prøven til russeren.

 - Det er helt hårreisende dette her. Vi får ta en liten pust i bakken, men konsekvensene er åpenbare. Det er at Katjusja får en utestengelse, og det er viktig for oppkjøringen til Alexander. Det er fullstendig uakseptabelt uansett.

Ettersom saken var deres andre dopingtilfelle i løpet av de siste tolv månedene, etter Luca Paolinis positive test for kokain under fjorårets Tour de France, kan nå Katjusja bli suspendert.

Kan bli suspendert i opptil 45 dager
I reglene til UCI (det internasjonale sykkelforbundet) står det at et lag med to eller flere dopingsaker på tolv måneder skal bli suspendert i minst 15 dager, maksimalt 45 dager.

UCI skriver selv i sin pressemelding at en avgjørelse vil bli fattet av disiplinærkomiteen i løpet av de kommende dagene. Kristoff og resten av Katjusja kan med en maksimal straff på 45 dager miste store deler av vårsesongen, blant annet monumentet Milano-Sanremo.

Stein Ørn er klar på at han tror laget nå blir suspendert. 

 - Det må det jo være, nærmest utbryter han. De må forholde seg til reglene fra UCI. 

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media