INGEN GRUNN TIL OPPHISSELSE: Mens José Mourinho snikangriper Guardiola-assistent Tito Vilanova, og spillere og trenerapparat havner i masseslagsmål, er det en mann som beholder roen. Den mannen er Francesc Satorra.Foto: Canal+
INGEN GRUNN TIL OPPHISSELSE: Mens José Mourinho snikangriper Guardiola-assistent Tito Vilanova, og spillere og trenerapparat havner i masseslagsmål, er det en mann som beholder roen. Den mannen er Francesc Satorra.Foto: Canal+Vis mer

Steinansiktet bak Mourinho har blitt et internettfenomen

Mystiske herr Satorra hadde vært anonym Barca-ansatt i 30 år - før onsdag kveld.

(Dagbladet): Den herlige fotballkampen som var den spanske supercupen endte med bråk på Camp Nou onsdag kveld, da spillere og trenere havnet i massebasketak ute ved sidelinja.

Mest omtalt er José Mourinhos «øyeangrep» på Barcelona-assistent Francesc «Tito» Vilanova, en handling selv rugbyspillere hever seg over ute på banen.

Spredningen av bildene som viser episoden har imidlertid ført til at en ny internetthelt er blitt født.

Rett bak da Mourinho tar grep om øyegropa til Vilanova, ses nemlig en usedvanlig samlet herre med bart, som ikke fortrekker den minste mine mens armer og bein samles i kaos rett foran ansiktet på ham.

Kort etter kampen ble den iskalde mannen kjent som Mr. Satorra, et navn som fort «trendet» på det sosiale nettstedet Twitter, da flere og flere lot seg fascinere av bildet som mange til og med hevdet måtte være photoshoppet.

Ifølge El Mundo Deportivo er det imidlertid snakk om Francesc Satorra, en mann som har vært ansatt i Barcelona i over 30 år.

Egen t-skjorte
Satorra har ansvaret for spillertunnelen, og har hittil levd arbeidslivet i anonymitet - men det ble det en slutt på onsdag kveld.

Mr. Satorra, eller El Del Bigote (Barten), som har blitt kallenavnet, har nå sin egen Facebook-side med over 6000 medlemmer, der folk laster opp egne bilder der observatoren er klippet inn.

Hash-tagen #eldelbigote trendet på Twitter i hele går, og det ble også opprettet en egen wikipedia-artikkel om Satorra (den er nå fjernet).

Noen driftige mennesker har til og med trykket opp t-skjorter med ansiktet til Satorra på, over påskriften «The Observer», skriver den katalanske nettavisen Ara.

Ifølge AS har Satorra ønsket å jobbe utenfor rampelyset hele sin karriere, men han ble åpenbart tatt på senga av José Mourinhos lumske planer onsdag kveld.

Ingen straff for Mou
I løpet av gårsdagen dukket det forøvrig også opp bilder som tydet på at Mourinho sparket en liggende Cesc Fabregas i det tumultene oppsto på overtid av supercupen, men disse ble senere motbevist av spansk TV.

Provokasjonen mot Francesc Vilanova er derimot godt dokumentert, men mest sannsynlig slipper Mourinho straff.

Ifølge The Guardian er ikke sammenstøtet mellom Mourinho og Vilanova nevnt i dommerrapporten.

Dermed må Barcelona levere en formell klage for at saken skal bli etterforsket, noe det ikke er ventet at de vil gjøre.

FENOMEN: Noen har sett en mulighet til å tjene penger, og har trykket opp t-skjorter med Satorra på. Foto: Shirtcity.es
FENOMEN: Noen har sett en mulighet til å tjene penger, og har trykket opp t-skjorter med Satorra på. Foto: Shirtcity.es Vis mer